Spartaco Črnjarić objavio je album Nekoliko riječi @ Matulji

Spartaco Črnjarić

Spartaco Črnjarić

Album koji se može svrstati pod glazbenu odrednicu ”mainstream jazz” nastao je kao plod projekta ”Spart Jazz” oformljenog prije četiri godine, a u njegovoj je osnovici suradnja Črnjarića s izvrsnom vokalisticom Astrid Kuljanić.

Matulji – Glazbena legenda ovih prostora koja je pedesetogodišnjom karijerom ostavila dubok trag u jazz, pop, rock i ”ča-val” sceni, te jedan od najboljih jazz gitarista u Hrvatskoj za što je i nagrađen nagradom Fender 2009. godine – Spartaco Črnjarić – izdao je nedavno svoj prvi samostalni jazz album nazvan ”Nekoliko riječi”.

Album koji se može svrstati pod glazbenu odrednicu ”mainstream jazz” nastao je kao plod projekta ”Spart Jazz” oformljenog prije četiri godine, a u njegovoj je osnovici suradnja Črnjarića s izvrsnom vokalisticom Astrid Kuljanić. Album donosi devet originalnih skladbi, a na njegovom su nastanku sudjelovali vrsni glazbenici – uz Astrid, svoj su obol dali Zvjezdan Ružić, Henry Radanović, Branimir Gazdik, Tonči Grabušić, Vedran Ružić…

– SpartJazz sam zamislio kao projekt gdje će se svirati ”mainstream jazz” u raznim postavama od dueta do kvinteta. Početno iskustvo sa vokalomu duetu i kvartetu sam stekao sa Lelom Kaplowitz nastupajući više puta u Opatiji. Od 2009. surađujem sa Astrid Kuljanić, isto tako u postavama od dueta do kvinteta. Napravili smo nekoliko demo snimaka jazz standarda sa vokalom. U međuvremenu napravio sam u triju nekoliko instrumentalnih snimaka jazz standarda od kojih je jedan na albumu. Astrid mi je predložila da pišem autorske skladbe. Imao sam nekoliko skica melodija bez teksta. Počeo sam na već napisane melodije ”slagati” riječi i tako su četiri skladbe dobile tekst,a jedan tekst je napisala Astrid. Dvije instrumentalne skladbe su bile davno negdje zapisane u mojoj memoriji, i tako je bilo dovoljno materijala za album. Zadnje dvije – tri godine nastupao sam često, u raznim postavama, sa muzičarima koji su sudjelovali na albumu. Zamolio sam ih da zajedno snimimo ovaj album. Ovim putem im se i zahvaljujem, kazao je Črnjarić.

Album ”Nekoliko riječi” krajem mjeseca moći će se nabaviti na www.cedeterija.hr, a bit će dostupan i na Deezeru.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!