Spektar – Učenje o boji: Produžene prijave na program cjeloživotnog učenja Akademije primijenjenih umjetnosti @ Rijeka

Miljenka Šepić

Miljenka Šepić

Radi se o certificiranom programu sistema učenja o boji, slikanja prema zadanim uputstvima koji vodi liburnijska slikarica Miljenka Šepić, te jednostavnim i vođenim tematskim radionicama, lako prenosi znanje o bojama.

Rijeka – Produženi su upisi na program cjeloživotnog učenja na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, ”Spektar – Učenje o boji”. Radi se o certificiranom programu sistema učenja o boji, slikanja prema zadanim uputstvima koji vodi liburnijska slikarica Miljenka Šepić, te jednostavnim i vođenim tematskim radionicama, lako prenosi znanje o bojama.

Kaku je istaknula doc.art Darija Žmak Kunić, koordinatorica projekta Cjeloživotnog obrazovanja, u radu se koriste akrilne boje na papiru, pastozno i lazurno.

– Program Spektar razvija prvenstveno osjecćaj za boju, za međuovisnost boja, radi na razvijanju osjećaja za proporcije i kompoziciju slike, ritam i
harmoniju i daje osnovne likovne temelje za slikanje, kazala je Žmak Kunić, naglasivši kako su osnovni ciljevi programa stjecanje osnovnih znanja i vještina u likovnom izričaju, stjecanje teoretskog i praktičnog znanja o osnovama boje, slikanje po promatranju te slikanje prema zadacima tehnikom akrila na papiru, a program je namijenjen likovnom obrazovanju građana različite životne dobi te ih stečena znanja osposobljavaju za bavljenje dodatnom aktivnošću u mediju slikarstva.

Predavanja pod vodstvom akademske slikarice Miljenke Šepić održavat će se tijekom veljače i ožujka četvrtkom od 17 sati, a trajanje programa je ukupno 24 sata, odnosno 3 sata tjedno tijekom osam tjedana. Maksimalni broj sudionika je 15 osoba, upisnina je 1.200 kuna, a uključuje profesionalno stručno vodstvo, osnovi materijal i alat, likovnu opremu (stalci za slikanje, slikarske podloge, kistovi, boje..) i certificiranu potvrdu o završenom programu.
Prijave su otvorene do 3. veljače, a primaju se putem ispunjenog online obrasca koji se preuzima na web stranici Akademije te se ispunjen šalje na e-mail adresu cjelozivotno.apuri@gmail.com.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!