Sponza: IDS je u nedjelju ostvario najbolji parlamentarni rezultat otkad je uspostavljen postojeći ustroj izbornih jedinica

ids_osvrt_parlamentarni_izbori_2016

– Decentralizacija je sigurno onaj proces koji pridonosi gospodarskom rastu i općem broju zaposlenosti i IDS će kao parlamentarna stranka dati tome veliki doprinos, kazao je glavni tajnik IDS-a.

Pula – Predstavnici IDS-a danas su se na konferenciji za medije u Puli osvrnuli na rezultate parlamentarnih izbora te na veliku pobjedu koalicije IDS-PGS-RI. Konferenciji su prisustvovali glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza, potpredsjednica IDS-a Glorija Paliska Bolterstein, predsjednik Savjeta IDS-a Tulio Demetlika predsjednik Kluba mladih Vili Rosanda te predsjednica Kluba žena Sandra Ćakić Kuhar.

Glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza je istaknuo da je IDS u nedjelju „ostvario najbolji izborni parlamentarni rezultat otkad je uspostavljen postojeći ustroj izbornih jedinica. Naša koalicija IDS-PGS-RI osvojila je sveukupno povjerenje građana od 22,79%, stoga koristim ovu priliku da zahvalim svim građanima koji su nam dali svoj glas i svoje povjerenje!“

Dodao je da smo „zajedno s našim partnerima PGS-om i Listom za Rijeku u Rijeci ostvarili dvostruko bolji rezultat nego ikad ranije. U odnosu na 2007., kad smo također samostalno izašli na parlamentarne izbore, dobili smo podršku veću za 6,6%, a u odnosu na prošle parlamentarne izbore dobili smo veće povjerenje građana za čak 3,02%.“

– Vjerujem da smo mi to svojom dosljednošću i vjerodostojnošću zaslužili. Mi nikada nismo izdali svoje građane, uvijek na najbolji mogući način zastupamo njihove interese jer smo stava da svaki građanin koji je izašao, ali i koji nije izašao na birališta, od politike i političara očekuje da doprinose i sigurnosti i stabilnosti i napretku, naglasio je Sponza kazavši da je „IDS definitivno stranka koja najjače i najkvalitetnije zastupa interese građana Istre“.

Glavni tajnik IDS-a napomenuo je da „IDS već 26 vjerodostojno i dosljedno priča o sadržaju politike, a to je decentralizacija.“ – U prvo vrijeme nisu nas razumjeli, nakon toga mnogi su politički akteri govorili o decentralizaciji i obećavali je, ali o tome su prestali pričati odmah dan nakon izbora, dok pred ove parlamentarne izbore vidimo da su o tome ozbiljno počeli promišljati.

Sponza je naglasio da se „Hrvatska doista nalazi u teškoj gospodarskoj, ekonomskoj i društvenoj krizi“ te iz tog razloga očekuje civilizacijski iskorak na hrvatskoj političkoj sceni i da se svi konačno fokusiraju na potrebno. – Hrvatska ima gospodarski rast, ima najbolju ostvarenu turističku sezonu, no to nije dovoljno. Svi skupa kao društvo moramo trčati brže i biti koncentrirani na gospodarski oporavak, investicije, rast zaposlenosti i decentralizaciju. Sve to govorim zbog činjenice, što je i krucijalni problem ovog društva, da je na jednog umirovljenika broj radno zaposlenih 1,1. U dogledno vrijeme moramo postići da na jednog umirovljenika budu dva zaposlena, a to možemo jedino gospodarskim oporavkom i stavljanjem resursa u funkciju.

– Decentralizacija je sigurno onaj proces koji pridonosi gospodarskom rastu i općem broju zaposlenosti i IDS će kao parlamentarna stranka dati tome veliki doprinos, kazao je glavni tajnik IDS-a.

Na samom kraju, zahvalio se u ime cijelog IDS-a svim građankama i građanima na velikoj i cijenjenoj podršci, koalicijskim partnerima PGS-u i Listi za Rijeku, istarskim umirovljenicima i istarskim laburistima te velikom broju volontera koji su dali svoj snažan doprinos u ostvarenju ovih izbornih rezultata.

Na upit novinara o mogućnosti postizbornog koaliranja, glavni tajnik IDS je naglasio da nikakva suradnja s desnim strankama ne dolazi u obzir.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!