U Crnoj Gori vozi se Međunarodna brdska utrka: Hrvatski vozači polovica sudionika

Autor: Miroslav Krpan 21.05.2022

dejan dimitrijevic-34209

Druga je ovo utrka ovogodišnje domaće sezone, a nakon prve generalke u karijeri kao vodeći stiže 19-godišnji Riječanin Matija Jurišić, koji u Škoda Fabia S2000 udomaćem prvenstvu brani boje AK Župa Dubrovačka.

ZAGREB – Hrvatsko automobilističko prvenstvo na brdskim stazama nastavlja se gostovanjem u susjednoj Crnoj Gori, na poznatoj brdskoj stazi Kotor-Trojica. Međunarodnom automobilističkom utrkom „Memorijal Tripo Bukilica - Kotor 2022.“, obilježava se 70 godina automobilizma u Kotoru i Boki kotorskoj, organizator je Auto sportski klub Kotor, a uz Šampionat Crne Gore boduje se za Prvenstvo Hrvatske, te posebno nagrađuju za Mamorijal Tripo Bukulica i Kup Kotor. Prijavljeno je 109 vozača iz Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, dok iz 18 hrvatskih klubova stiže 50 vozača. Staza je duga 4.350 metara s 16 zavoja i s pet postotnim usponom, a nakon starta, na samom izlazu iz Kotora, prolazi se automobilistima „mitskim“ prijevojem „Trojica“ s kojeg se pruža pogled na Tivat i južni Jadran.

Druga je ovo utrka ovogodišnje domaće sezone, a nakon prve generalke u karijeri kao vodeći stiže 19-godišnji Riječanin Matija Jurišić, koji u Škoda Fabia S2000 udomaćem prvenstvu brani boje AK Župa Dubrovačka. No, konkurenciju za visok plasman imat će u Dejanu Dimitrijeviću (AKK Fly with Kolman Zagreb), koji je na otvorenju sezone u Makarskoj, zbog tehničkih problema svog Seat Leona morao odustati, dok je Splićanin Martin Mustapić (Splitski autoklub) sa Cuprom TCE bio drugoplasirani. Ove se godine hrvatsko prvenstvo odvija uz novi način razvrstavanja automobila Kategorije I u šest grupa, prema Performance factoru, koji uključuje „obračun“ snage motora, masu vozila i niz drugih specifičnih tehničkih karakteristika. Nastavit će se i žestoka borba za svaki bod u klupskoj konkurenciji, a posebno će biti zanimljiv ogled vozača AK Župa Dubrovačka, Splitskog autokluba i višestrukih ekipnih prvaka Hrvatske AK Dubrovnik Racinga.

Subotnji je program 21. svibnja rezerviran za dva treninga, dok se dvije bodovne vožnje odvijaju u nedjelju s početkom u 11 sati.