Sportske igre za osobe s invaliditetom Mogu i ja održavaju se ove subote @ Opatija

mogu_i_ja_2015_opatija

Prema najavama organizatora, očekuje se 120 sudionika iz desetak udruga i ustanova s područja Republike Hrvatske i volontera iz Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija.

Opatija – Više od stotinu sudionika trebale bi okupiti 9. Sportsko-rekreativne aktivnosti za osobe s invaliditetom i volontere školske dobi, pod nazivom ”Mogu i ja”, koje će se održati sutra, u subotu 3. prosinca u opatijskoj dvorani Marino Cvetković. Manifestacija koja se održava povodom svjetskog dana osoba s invaliditetom počinje u 9 sati, a organizatori su KŠR Gorovo i Grad Opatija.

Prema najavama organizatora, očekuje se 120 sudionika iz desetak udruga i ustanova s područja Republike Hrvatske i volontera iz Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija.

– U ovoj manifestaciji aktivnosti su u potpunosti prilagođene psihofizičkim mogućnostima sudionika, a ona je ujedno i integracijski sportsko-rekreativni program gdje se osobe s invaliditetom uključuju u aktivnosti koje će provoditi uz pomoć djece volontera. Aktivnosti nisu natjecateljskog karaktera, već su funkcionalne, zabavne i pomažu napretku motoričkih, psiholoških i socioloških karakteristika sudionika. Svi sudionici su već svojim dolaskom i uključivanjem u aktivnosti pobjednici i biti će nagrađeni prigodnim medaljama. Učesnike školske dobi želi se educirati o važnosti volonterstva u našoj zajednici, te pomoći osobama kojima je ta pomoć najpotrebnija. Nagrada za volonterstvo je veliki osmijeh i zadovoljstvo svih sudionika koji će pamtiti ovu manifestaciju cijeli život, kazao je uime organizatora Dalibor Korenić.

Otvorenje programa je u 9 sati, a u 11.30 sati očekuje se podjela medalja sudionicima i zatvaranje igri.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!