Sportski vikend: 20. Rally Opatija i 30. Galijola

galijola_sm…novost vezana uz Galijolu, je pomaknuti start za subotu, te mogućnost jedrenja kraće rute do Zaglava…
…20. rally Opatija započinje na opatijskom mulu u petak, 9. rujna s početkom u 18 sati na opatijskoj Slatini…

Opatija – Ovaj vikend na rasporedu su čak dva sportska događaja. Ono što im je zajedničko, je zajednička tiskovna i mjesto starta – a to je Opatija.
Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, na kojoj su uz Gradonačelnika, sudjelovali predsjednik regatnog odbora Galijole Dražen Zdelarec, član uprave JK Opatija Mario Šikić, predsjednik AK MRC Sport Moreno Luksetić, predsjednik AK Opatija Igor Puž, te poznati automobilisti, vozač Niko Pulić i suvozač Bruno Šantić.najavljen je 20. Rally Opatija 2011. i 30. po redu jedriličarska navigacijska regata Galijola.

Damir Kuzmić i Tomas Hrvatin

Damir Kuzmić i Tomas Hrvatin


Kao što smo već prethodno napisali, 20. rally Opatija započinje na opatijskom mulu u petak, 9. rujna s početkom u 18 sati na opatijskoj Slatini. Nakon starta slijedi prvi brzinac PRELUK 1 u 18:23, dok je PRELUK 2 na rasporedu u 20:43, nakon čega slijedi Defile Miss Rally s početkom u 22 sata.
U subotu 10. rujna, oktanski cirkus počinje stratom 2. etape u 11:01 na Slatini, nakon čega slijedi brzinac UČKA1 u 11:54, start brzinca LUPOGLAV1 zakazan je za 12:27, dok se isti brzinci ponovo voze u 14:45 (UČKA2), 15:18 (LUPOGLAV2), te u 17:36 (UČKA3) i 18:09 (LUPOGLAV3). Cilj rallya je na Slatini u 19 i 30 sati.
Ukupno će sudjelovati, pojašnjava Moreno Luksetić, 48 vozača. Njih 30 dolazi iz Hrvatske, 11 iz Slovenije, 2 iz Austrije, 3 iz Srbije, te 2 iz BiH. Od pratećih zabavnih manifestacija, organiziraju se tri rally partija te izbor za miss na opatijskome mulu. Organizatori ističu da će u dogovoru s policijom cesta biti povremeno otvarana za promet lokalnog stanovništva. Automobilistički as Niko Pulić izrazio je svoje zadovoljstvo što sudjeluje u ovoj utrci i nada se pobjedi. Kazao je i kako mu je drago što je prešao u AK MRC Sport, te da uživa u Opatiji i ponosan je što se rally održava upravo u ovom gradu, koji je vezan uz početke Pulićeve karijere.
Liburnija.net: DSK na startu 29. Galijole @ Opatija

Liburnija.net: DSK na startu 29. Galijole @ Opatija


Ove godine uvedene su male promjene što se tiče starta Navigacijske regate Galijola. Za razliku od prijašnjih godina, start je pomaknut s petka, na subotu, točno u podne, ispred opatijskoga mula.
Svečano otvaranje je zakazano je za 10.00 sati, a sastanak kormilara u 11.00. Start ove zahtjevne regate je u podne ispred opatijske luke, a dvadesetak kormilara, ako im vrijeme bude išlo na ruku jedrit će na regatnom polju dužine 74 nautičkih milja od Opatije do hridi Galijola s ciljem ponovo u Opatiji.
Vremensko ograničenje navigacijskog jedrenja je 18.00 sati u nedjelju, a nakon toga u večernjim satima predviđa se održavanje svečanosti proglašenja pobjednika. Regata se prvi put boduje i za Kup Hrvatskog primorja. Novost je i da na Galijoli mogu nastupiti brodovi dužine do 8,45 metara, koji će jedriti kraćom rutom od 50 nautičih milja, te se okretati oko hridi Zaglav. Ujedno, ovu Galijolu, ceremonijalno će startati i najveći brod u povijesti natjecanja – Školski brod Kraljica Jadrana.
Liburnija.net TV – Start regate Galijola 2010. @ Opatija

Liburnija.net TV – 38. Croatia rally @ Veprinac

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Rally Opatija 2011.
VIDEO, FOTO: Ekipa Opatija motorsporta uspješno završila 1. Istra rally
FOTO: Ekipa Opatija motorsporta ponovo na stazi @ Rally Istra
FOTO: Ekipa Opatija motorsporta četvrta
PROMO: Završen 37. Croatia rally
VIDEO: Opatija motorsport @ Kon tiki bar
FOTO: Predstavljen ‘Opatija motorsport’
PROMO: Predstavljanje ekipe Opatija motorsporta

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net