Sportsko druženje 280 "penzića" na opatijskoj Olimpijadi

liburnijanet_mnk_gorovo_pesekani…najjači su nam sportovi badminton te natjecanje na sportskom poligonu…
…umirovljenici koji su se u Gorovu nadmetali u dvije kategorije – domova umirovljenika te udruga…

Opatija – Olimpijada umirovljenika okupila je u dvorani na Gorovu te na opatijskoj boćariji oko 280 sudionika iz 16 udruga s područja Liburnije, Rijeke, Krka i Cresa koji su se tijekom cjelodnevnog programa nadmetali u šest sportskih disciplina, ali i iskoristili sunčan dan u Opatiji za zajedničko druženje.
Manifestacija koju opatijski Klub za športsku rekreaciju Gorovo organizira već šestu godinu zaredom zajedno s Klubom 60+, pokazuje kako iz godine u godinu dobiva na sve većoj popularnosti kod građana treće životne dobi.
– Ovo je već peta godina kako sudjelujemo na olimpijadi umirovljenika, a dvaput smo bili ukupni pobjednici, dok smo prije dvije godine osvojili ukupno pet medalja.
Najjači su nam sportovi badminton te natjecanje na sportskom poligonu , no moramo istaknuti kako prije svega na ovu manifestaciju dolazimo zbog druženja – kazao nam je Berislav Kozulić iz matuljske Udruge umirovljenika.
Prošlogodišnji osvajači ukupne srebrne medalje na olimpijadi osoba treće životne dobi, članovi ekipe lovranskog HSU-a, rekli su kako se nadaju da će i ove godine ponovo biti uspješni, iako ih također više vodi poznata izreka osnivača modernih olimpijskih igara Pierrea de Coubertaina kako je važnije sudjelovati nego pobijediti, pri čemu je važan i timski duh.
– Iako smo u mirovini, i dalje smo aktivni u svojim životima, sastajemo se redovito, a svakoga petka plešemo u hotelu Lovran, tako da nam posebne pripreme za ovakvo natjecanje nisu potrebne, kazala je predsjednica HSU Lovran Đurđica Tancabel.
Umirovljenici koji su se u Gorovu nadmetali u dvije kategorije – domova umirovljenika te udruga, snage su odmjerili u pikadu, stolnom tenisu, badmintonu te na sportskom poligonu, a ovom prilikom samo zbog njihovog natjecanja otvoreno je i boćalište na opatijskoj boćariji koje se preuređuje.
Marino Maljavac / Liburnija.net

error: Content is protected !!