Srećko Šobot najavio kandidaturu za načelnika @ Lovran

Liburnija.net: Srećko Šobot

Vremena su jako teška, pogotovo za mlade ljude koji tek kreću u život. Tako bi mlade obitelji s djecom imale određene benefite po pitanju komunalnog doprinosa, dok bi mještanima koji moraju provesti legalizaciju objekata omogućio plaćanje u ratama, napomenuo je Šobot.

Lovran – Ispred Autonomne regionalne stranke svoju kandidaturu za načelnika općine istaknuo je Srećko Šobot. Dugogodišnji bivši načelnik i vijećnik Općine Lovran naglasio je kako je Lovran turističko mjesto te da je on bio jedini načelnik u povijesti koji je došao iz turističkog sektora na čelno mjesto Općine.

– U vrijeme dok sam bio u općini obnovljena je Marunada, a na moju inicijativu pokrenuti su Dani trešanja i šparuga, Ex tempore, Liburnia Jazz festival i akcija Volim Lovran, a od tada do danas nije osmišljena i realizirana niti jedna nova manifestacija, već naprotiv. Izgubljen je Liburnia Jazz festival koji je otišao u Opatiju, a Ex tempore se ugasio. Sve navedene činjenice najbolje potkrepljuje podatak, da je 2001. godine, jedino Lovran osvojio dvije turističke nagrade u cijeloj Primorsko – goranskoj županiji, istaknuo je Šobot.

Također, oštro se protivi apartmanizaciji Lovrana.

– Hoteli u sastavu LRH krucijalno su pitanje za općinu i prema mom mišljenju treba pokušati zaustaviti apartmanizaciju. Naime, dok sam još bio općinski vijećnik 2002. godine jednoglasno je donesena odluka da se ide u arbitražu, tj. da se oformi ekipa koja bi u šest mjeseci utvrdila vlasništvo svakog pojedinog objekta. Da se išlo, hoteli LRH bi tri godine kasnije bili u funkciji. Zbog čega se tada, nakon samo nekoliko mjeseci, odustalo od te odluke, ne znam. Zato danas imamo ovakvu situaciju sa zatvorenim objektima. Apartmanizacija znači manje gostiju, manje radnih mjesta, manje noćenja, dodao je Šobot.

Prema Šobotovim riječima, ako mu građani ukažu povjerenje, promijenit će pojedine kriterije vezane uz komunalni doprinos.

– Vremena su jako teška, pogotovo za mlade ljude koji tek kreću u život. Tako bi mlade obitelji s djecom imale određene benefite po pitanju komunalnog doprinosa, dok bi mještanima koji moraju provesti legalizaciju objekata omogućio plaćanje u ratama, napomenuo je Šobot.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!