ERSTE AD

Srednjoškolci upoznali teme LGBT zajednice @ Opatija

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Osim razgovorom o terminologiji LGBT zajednice, učenici su se s “različitošću” ovih seksualnih manjina mogli upoznati i putem prikazanih dokumentarnih filmova.

Opatija – Učenici Gimnazije Eugen Kumičić iz Opatije ovog su tjedna domaćini svojim kolegama iz slovenske Škofijske gimnazije Vipava. Grupa od deset učenika i dvije nastavnice u Opatiju je stigla kao partneri opatijskim školarcima u projektu ACES, čija je ovogodišnja tema poštivanje različitosti.

– Nakon što smo s Bugarima razbijali predrasude u školskoj godini 2010./11., a s Austrijancima i Mađarima razvijali lani svijest o korisnosti volontiranja, ove godine naši i slovenski učenici traže različitost ali i istost sa starijim osobama te sa djecom s posebnim potrebama, kazala je profesorica psihologije u opatijskoj gimnaziji Mira Verunica.

Tako su jučer u Kulturnom domu Zora opatijski i slovenski učenici imali prilike upoznati se sa pravima i predrasudama vezanim uz seksualne manjine, na radionici čije su gošće bile aktivistice Lezbijske organizacije Rijeka (LORI) Danijela, Sanja i Antonija. Osim razgovorom o terminologiji LGBT zajednice, učenici su se s “različitošću” ovih seksualnih manjina mogli upoznati i putem prikazanih dokumentarnih filmova.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Roberta Dešković

error: Content is protected !!