Sretan Božić! Ili – Duga lamentacija o prolaznosti vremena i kratak spisak dobrih želja

Vrijeme je prepredeni prevarant. Ne obraćamo mu previše pozornosti u svakodnevnim životima, a onda nas odjednom iznenadi njegova prolaznost kada se „zalomi“ kakva okrugla godišnjica. Kao, recimo – sada.

Portal Pod Učkun pokrenut je u listopadu 2009. godine, što znači da je ovo jubilarna, 10. božićna čestitka što je objavljena na stranici. No, još nas veći jubilej čeka iduće godine, kada ćemo proslaviti okruglih 10 godina (ne)uspješnog rada (ovisi o tome koga pitate). Nema bolje prigode da pogledamo u prošlost, ali i u budućnost…

Krenuli smo skromno, ali s velikim planovima – od „šačice“ vjernih čitatelja koji su prvoga dana utipkali (tadašnju) adresu liburnija.net stigli smo do trenutka kada vijesti iz svakog kutka našeg kraja svakodnevno prate tisuće ljudi. Mapa tog puta nije „jednostavno štivo“ – rijetko je vodila „samo ravno“, jer uglavnom smo birali teži put i pritom stjecali dragocjeno iskustvo koje nam je pomoglo da izbjegnemo stranputice što su mnoge digitalne medije odvele u propast.

Ono što smo na tom putu naučili, ove smo godine odlučili ponovo primijeniti u praksi, pa je sredinom proljeća Pod Učkun dobio „mlađeg brata“: portal Torpedo media koji je viziju i misiju „starog“ portala preslikao na drugo područje, ono Rijeke i okolice. Uspon je pritom bio daleko brži, stoga je tek nešto više od šest mjeseci nakon nastanka, Torpedo media postao jedan od omiljenih izvora vijesti za tisuće Riječana i svih koji žele znati što se zbiva u „gradu koji teče“.

A velike planove imamo i za budućnost, jer već iduće godine naš mali „digitalni univerzum“ dobit će još jedno sazviježđe – vijest o lansiranju dočekat ćete već u prvim tjednima nove, 2019. godine!
OK, sve je to lijepo i krasno, reći ćete – no zar ovo nije trebala biti božićna čestitka? Gdje su lijepe želje, gdje je zdravlja, sreće i novaca? Gdje su, dovraga, darovi?! Polako, polako, bit će i toga.
Dakle – darovi. Kako bismo proširili sreću zbog naše jubilarne godine, već od siječnja krenut ćemo s redovitim nagradnim igrama u kojima ćete moći brojne lijepe stvari. Nije sada vrijeme da otkrivamo detalje, jer najbolji su darovi ipak iznenađenje, no pratite naše Facebook stranice i vjerujemo da nećete biti razočarani.

I, na kraju – želje… Pa, zdravlja i sreće su vam već svi vjerojatno poželjeli, a mi ćemo (kao i obično) nekim drugim putem. Želimo vam čim manje crnih vijesti, a čim više onih lijepih; manje prireze, komunalne naknade i ostale namete, a veća izdvajanja za školstvo, sport i kulturu; više prostora posvećenih uspjesima sportaša i znanstvenika, a manje političkim prepucavanjima; više pozitivnih priča o gospodarskim uspjesima, manje tužnih informacija o stečajevima, blokadama i štrajkovima; više tekstova koji će vam izmamiti osmijeh na lice, a manje onih koji će vas ražestiti ili rastužiti…

U svakom slučaju, želimo vam – sve najbolje!

Sretan Božić od redakcija Pod Učkun i Torpedo media!

error: Content is protected !!