Sretan Uskrs!

Uskrs nas ove godine dočekuje u sličnom raspoloženju kao i prošle. Rast broja zaražnih, stroge epidemiološke mjere i redovite poslanice stožera svih razina. Ako bi Uskrs slavio kao svoj (drugi) rođendan, Isus bi ga već drugu godinu zaredom morao provesti u otužnoj atmosferi. Samo uz Oca i Duha svetoga (a oni su ionako ista osoba kao i on), eventualno uz Mariju. Josip svakako ne, on je već član nekog drugog kućanstva. Da ne govorimo o Mariji Magdaleni, tko zna u kakvim se epidemiološkim krugovima ona kretala…

No, relativne nedaće koje su nas zapale posljednjih mjeseci, ili godina, nisu razlog da ne uživamo u pravim vrijednostima Uskrsa. Šunki i pinci. Naravno, ako vas nisu napustili osjeti okusa i mirisa, pa vam je svejedno žvačete li mladi luk ili orehnjaču.

Ako već ne u druženju ili hrani, ostaje vam uživati u produženom vikendu. Tri dana bez posla zvuče kao super stvar, još bi bolje bilo kad biste ih mogli provesti na otvorenom bez straha da vas smrzne hladna fronta koja nam očito donosi snijeg i nevrijeme.

Zadrži li vas nevrijeme u kući, u samoći i bez hrane, okrenite se televiziji. Što je na programu? Pa, u bilo koje vrijeme uhvatit ćete barem jednu presicu nekog od stožera. Odigrajte zabavnu igru s ukućanima, kviz o mjerama koje su aktualne. Otvorene terase? Da, ali samo ako nije više od 19 sati. Kino i kazalište? Ovaj tjedan ne, vidjet ćemo idućeg… Sportski tereni? Ovisi koliko ste dobri u sportu. Ok, nije to kviz s preciznim odgovorima, ali barem možete improvizirati. Teško da će netko otkriti razliku. Evo, ako kažete da kino dvorane mogu raditi parnim danima ujutro, a neparnim popodne, je li to stvarna mjera, ili ste ju izmislili? Nitko neće znati.

Sve u svemu, čeka nas još jedan pomalo otužan blagdan. No, brzo će to proći. Jer, kao što se već 14 mjeseci ponavlja – iduća dva tjedna su ključna.

Sretan Uskrs od svih nas iz redakcije (uključujući i kolege u samoizolaciji)!

error: Content is protected !!