Stadion bi mogao dobiti i garažu: Postojećim projektom predviđeno samo 18 parkirnih mjesta @ Opatija

Arhiva PodUčkun.net

Na inzistiranje vijećnika Akcije mladih Igora Puža koji je prenio mišljenje Komisije za sport čiji je predsjednik, a koje su podržali i ostali vijećnici predstavničke većine, projekt će se doraditi kako bi se ispitala mogućnost izgradnje podzemne garaže pod stadionom.

Opatija – Novo predstavljanje projekta opatijskog nogometnog stadiona na Vijeću – što se pretvorilo u svojevrsnu tradiciju koja se ponavlja svakih nekoliko mjeseci – rezultiralo je neočekivanim ishodom. Naime, na inzistiranje vijećnika Akcije mladih Igora Puža koji je prenio mišljenje Komisije za sport čiji je predsjednik, a koje su podržali i ostali vijećnici predstavničke većine, projekt će se doraditi kako bi se ispitala mogućnost izgradnje podzemne garaže pod stadionom.

Postojeći projekt predviđa svega 18 parkirnih mjesta, a Puž je istaknuo kako bi se podizanjem razine pomoćnog igrališta stvorilo dovoljno prostora za sedamdesetak vozila – što je otprilike kapacitet sadašnjeg parkinga na Gorovu – dok bi se daleko više mjesta moglo dobiti i izgradnjom garaže pod glavnim igralištem.

Parking jest jedan od najvećih opatijskih problema, a prema mišljenju vijećnika Akcije mladih izgradnja novih kapaciteta na lokaciji nogometnog igrališta bila bi daleko povoljnije rješenje nego izgradnja nove garaže na Gorovu. Prema procjeni arhitekta Siniše Zdjelara, koji je projektirao opatijski stadion, trošak izgradnje stadiona bio bi oko 2,5 milijuna eura, a trošak izgradnje garaže ispod glavnog igrališta oko 4,5 milijuna eura.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić isprva je takvu ideju nazvao utopijskom, a podršku je dobio od vijećnika HDZ-a Marka Ćorića koji je ideju o garaži nazvao provokacijom. Međutim, nakon pritiska kolega vijećnika – među kojima su bili predsjednik Vijeća Robert Kurelić i vijećnik IDS-a Neven Varljen – Dujmić je promijenio stav i zatražio od Zdjelara da osmisli novo rješenje koje će predvidjeti garažu i uključivati precizniju analizu troškova.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!