Stanari umjesto školaraca – Zgrada područne škole pretvorit će se u POS-ove stanove @ Pasjak

Arhiva: Dok su u školi boravili učenici

Načelnik Ćiković na pitanje Ivane Bratović o sudbini školske zgrade koja je zatvorena i propada odgovorio je kako je osobno razgovarao s državnim tajnikom Tomislavom Bobanom s namjerom da se Općini dodjeli škola da se pretvori u POS stanove budući je prije par godina napravljen novi krov.

Pasjak – Područna škola Pasjak, odnosno školska zgrada, uskoro bi mogla dobiti sasvim novu funkciju – „udomiti“ stanove koji će se graditi putem POS-ova programa. Može se to zaključiti iz odgovora načelnika Marija Ćikovića na vijećničko pitanje Ivane Bratović s posljednje sjednice Općinskog vijeća.
– Budući da je zgrade škole u Pasjaku zatvorena i propada, a kako se zna da je u vlasništvu države, zanima me je li se u vezi te zgrade kontaktiralo Ministarstvo državne imovine, te ukoliko nije molim da se to i učini kako bi se zgrada stavila u funkciju, kazala je Bratović.

Načelnik Ćiković odgovorio je kako je osobno razgovarao s državnim tajnikom Tomislavom Bobanom s namjerom da se Općini dodjeli škola da se pretvori u POS stanove budući je prije par godina napravljen novi krov.

– Netko je razbio dva prozora pa je ušla voda, dignuo se parket i napravljena je šteta. U dva navrata čistio se i okoliš. Očekuje se da će se dobiti ta zgrada da bi se mogla urediti u 3 POS stana, zaključio je načelnik Ćiković.

Inače, Pasjak ima dugu obrazovnu tradiciju – 2013. godine proslavljeno je 110 godina škole u Pasjaku, no od 2014. godine zbog nedostatka učenika škola je zatvorena.

D. Ž. / PodUčkun.net
tagovi:

error: Content is protected !!