Stanić: Očekuje me opaka borba na Opatija Fight Nightu

Ivan Stanić

Ivan Stanić

– Pripreme su praktički završile, ostaje nam još tek nekoliko lakših treninga do borbe. Sad smo više fokusirani na tehnički i taktički dio borbe. Moram zahvaliti i svojim sparing partnerima na zajednički prolivenoj krvi i znoju, a to su Dragan Majkić, Nikola Božić, Manuel Karić, Dorijan Ilić, Lovro Datković i Amer Smailbegović, rekao je Stanić.

Opatija – Borilački event u Opatiji gotovo pa da je nezamisliv bez jednog od najiskusnijeg borca OFC-a, Ivana Stanića, pa će tako on i ovog puta nastupiti u glavnom meču večeri na Opatija Fight Nightu koji je na rasporedu ove subote.

Nekadašnji WBC Muay Thai prvak svijeta te vlasnik prestižnog svjetskog pojasa King of the Ring, kojim se mogu pohvaliti i neki od najboljih boraca svih vremena, već se gotovo puna dva mjeseca priprema za težak izazov koji je pred njim 30. srpnja. “Pripreme su praktički završile, ostaje nam još tek nekoliko lakših treninga do borbe. Sad smo više fokusirani na tehnički i taktički dio borbe. Moram zahvaliti i svojim sparing partnerima na zajednički prolivenoj krvi i znoju, a to su Dragan Majkić, Nikola Božić, Manuel Karić, Dorijan Ilić, Lovro Datković i Amer Smailbegović”, rekao je Stanić.
Stanić se trebao boriti s Micheleom Mastromatteom, no on je prije tjedan dana ipak morao otkazati nastup zbog ozljede noge. Novi protivnik je odmah pronađen, a radi se o iznimno iskusnom Samueleu Canonicu, koji će u Opatiji odraditi 40. profesionalni meč. Iza sebe ima čak 31 pobjedu. “Meni je prvotno planirani protivnik stilski možda čak i više odgovarao. Canonico je iznimno neugodan suparnik, radi se o borcu koji ima ogromno iskustvo. Dobro se kreće po ringu, zna koristiti svoj veliki doseg i mogu reći kako me očekuje iznimno težak, čak i opak meč. Moj je cilj skratiti maksimalno distancu i cijelo vrijeme držati visok intenzitet borbe”, otkrio je Stanić dio svoje taktike.

“Mene osobno ove godine definitivno najviše zanima meč Nikola Božića, koji kad je spreman, kao što je sad, i kad ima svoj dan može parirati i najboljim borcima Gloryja, a definitivno je jedan od najboljih boraca na našoj regionalnoj sceni. Također me zanima i povratnički meč Zorana Majkića, prekaljenog borca za kojeg mislim da još ima mnogo toga za pokazati u ringu”, izdvojio je neke borbe s Opatija Fight Nighta 7.

Stanić poziva i sve fanove borilačkih sportova da ne propuste ovaj vrhunski spektakl u Opatiji. “Definitivno su svi parovi na popisu mečeva pogođeni i bit će to stvarno event za pamćenje. Nastupaju i brojni mladi lavovi, a evo meni je ovo već sedmi po redi OFN. Jedna čekam jubilarni deseti. Pozivam sve da dođu pogledati sjajne mečeve i da nas podrže, da na njihovim krilima opatijski borci ostvare nove pobjede.”

Ulaznice za OFN 7 su već u prodaji, a mogu se pronaći na više prodajnih mjesta na Liburniji: caffe bar Monokini i restoran Bianco & Nero u sklopu sportske dvorane u Opatiji, slastičarna Beto u Matuljima te u Kavani Lovran.

Zoran Zdelar / PodUčkun.net