Starta sezona autoslaloma – Prelog domaćin otvorenja sezone

Starta sezona autoslaloma – Prelog domaćin otvorenja sezone

NENAD DAMARIJA (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

Verifikacija sudionika je od 8 do 9 sati, trening počinje u 10,30 sati, a prva od tri vožnje u 12 sati.Svečano proglašenje najuspješniji planirano je u 17,30 sati.

Zagreb – Hrvatsko automobilističko prvenstvo, uz već začete discipline, ove subote, 28.kolovoza otvara još jednu, među vozačima uvijek atraktivnu disciplinu autoslaloma, što se na hrvatskim prostorima vozi već dva desetljeća. Po prvi puta natjecanje organizira jedan od mlađih, ali već u prvim godinama djelovanja aktivni i uspješni Auto karting klub „DS Racing Prelog“ i to u Prelogu, pod nazivom „1.Autoslalom – Nagrada grada Preloga 2021. – Fletni i stekli“.

Natjecanje se trebalo po prvi puta održati početkom prošlogodišnje sezone, ali epidemija virusa korona otkazala je kompletno prvenstvo. Tako se autoslalomaši na staze vraćaju nakon pune dvije godine, a za prvo od četiri ovogodišnja, kalendarom Hrvatskog auto i karting saveza predviđena natjecanja, prijavilo se 42 vozačice i vozača iz 14 klubova.

Elitu brzih, ali i spretnih vozača predvodi državni prvak iz 2019.godine Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), dok su na listi prijava i dvoje najboljih u posebnim konkurencijama – vozačica Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) i junior Matej Radovanović (AK Ina Delta Zagreb). Izostaju neka znana i trofejna imena, podosta je novih, a i mlađih vozača. U konkurenciji juniora osam je kandidata za pobjedničko postolje, a polovica klupskih ekipa dobro su zastupljena gotovo u većini od šest raspisanih klasa. Status najuspješnije ekipe brani SAK Samobor, dok su najbrojniji s deset vozača i vozačica članovi zagrebačkog AK Ina Delta, čiji su sportski suci ujedno i tehnički izvoditelji natjecanja.

U ekipi domaćina „DS Racing Prelog“ nastupi će Dalila Delimehić (Fiat Cinquecento), Saša Čaklović (Fiat Cinquecento), Tomislav Novosel (Toyota Yaris 1.5), Alen Sekula (Renault Clio RS Cup) i Damjan Belić (Renault Clio R3 Maxi).

Natjecateljska staza pozicionirana je gotovo u samom centru, na potezu Ludbreška ulica – Otok, ukupne duljine 1.500 metara, s 31 slalom vratim, raspoređenih u 11 sektora. Uz bodovanje Državnog prvenstva natjecanje je dio Otvorenog prvenstva Zagreba u autoslalomu. Verifikacija sudionika je od 8 do 9 sati, trening počinje u 10,30 sati, a prva od tri vožnje u 12 sati.Svečano proglašenje najuspješniji planirano je u 17,30 sati.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net