Starta Zelena čistka – Reci ne krivo bačenom otpadu @ Kastav, Matulji, Rijeka

ARHIVA

ARHIVA

U našem kraju i okolici čistit će se na najprije – 20.4. Matulji (14h okupljanje kod Stare Pošte), – 22.4. Rijeka (9 – 13h Sveta Katarina – početak riječke šetnice) i Kastav (okupljanje na Šporovoj jami u 8:30h) te 24.4. Preluk (10h okupljanje kod Skale, na parkiralištu iznad plaže).

Kastav, Matulji, Rijeka – Udruga Žmergo će u srijedu, 19. travnja, na riječkom Korzu organizirati edukativno-promotivni događaj koja ima za cilj podići razinu svijesti o ilegalnim odlagalištima otpada u Hrvatskoj. Za vrijeme akcije posjetitelje očekuju brojne zanimljive aktivnosti poput piramide od perilica za rublje, hladnjaka i drugih kućanskih aparata. U demonstrativne svrhe na Korzu će biti stvoreno „smetlište“, kako bi javnost dobila bolji uvid o količini otpada koja se nalazi u našim šumama te kako bi se građane potaklo na razmišljanje što bi bilo kada bi sav taj otpad završio na ulicama našeg grada. Osim toga, izrađivat će se zdravi smoothiji prema zero-waste konceptu, tj. svi otpaci nastali izradom smoothia će se reciklirati.

– S ovim događajem na Korzu želi se najaviti najveća ekološka nacionalna volonterska akcija Zelena čistka, koja je zakazana za subotu, 22. travnja kada će se volonteri diljem Hrvatske okupiti i zajedničkim snagama očistiti ilegalna odlagališta smeća te tako doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu svih sugrađana Lijepe naše. U našem kraju i okolici čistit će se na najprije – 20.4. Matulji (14h okupljanje kod Stare Pošte), – 22.4. Rijeka (9 – 13h Sveta Katarina – početak riječke šetnice) i Kastav (okupljanje na Šporovoj jami u 8:30h) te 24.4. Preluk (10h okupljanje kod Skale, na parkiralištu iznad plaže). Zelena čistka, dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup, koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Ovogodišnja akcija je ujedno i poziv za najveću svjetsku volontersku akciju čišćenja ikad, koja će se održati 15. rujna 2018. godine i koja za cilj ima ujediniti sve zemlje svijeta u zajedničkom masivnom čišćenju otpada na isti dan. Pridružite nam se, recite ne krivo bačenom otpadu, učinite svijet čišćim i ljepšim mjestom za život. Tko čiti taj ne baca, poručili su iz Žmerga.

Na akciju Zelena čistka se još uvijek stignu prijaviti svi zainteresirani pojedinci, obrazovne i ostale institucije i to kontakt osobi u njihovoj lokalnoj zajednici. Prijavnice su dostupne su na stranici Zelene čistke zajedno s Kartom Hrvatske koja prikazuje već prijavljene gradove i općine s kontakt podacima i lokacijama čišćenja.

N. Cvjetović / PodUčkunnet

error: Content is protected !!