Startala sedma generacija polaznika programa Specijalist odjela hrane i pića @ Ika

Dodatnu vrijednost programu i ove godine dati će gostujuća predavanja istaknutih predstavnika struke poput Hrvoja Zirojevića, Davida Skoke, Ivana Pažanina, Deniza Zembe, Branka Ognjenovića, Roberta Benzie, Dragana Viskovića, Dragice Lukin, Roberta Perića, Sandija Parisa, Željka Bročilovića Carlosa, Marina Nekića…

Ika – Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji nakon promocije šest izuzetno uspješnih generacija „Specijalist odjela hrane i pića“, u utorak je svečano otvorio sedmu generaciju polaznika programa u akademskoj 2017./2018. godini, priopćeno je s Fakulteta.

Važnost obrazovanja te stalnog unapređenja kadra i u ovoj generaciji polaznika prepoznale su hotelske kompanije poput Valamar Riviere, Imperiala Rab, Plave Lagune Poreč, Istraturista iz Umaga, Maistre, Jadranke Lošinj, Jadrana Crikvenica, Arena Hospitality Pula te niz privatnih ugostitelja i malih poduzetnika u području turizma. Upisani polaznici dolaze iz svih regija Hrvatske, od Dubrovnika, preko Dalmacije, pa sve do Kvarnera, Istre, Zagreba do Slavonije, a raspon godina kreće se od 18 pa do 48. Većina polaznika je srednje stručne spreme, a velik broj polaznika ima i završen fakultet, no zajednička im je želja za novim znanjima i kompetencijama u cilju stvaranja što kvalitetnije i inovativne ponude domaćim i stranim turistima.

Stručno usavršavanje traje jednu akademsku godinu, a provodi se u dva modula, od kojih modul gastronomije podrazumijeva svladavanje znanja iz područja suvremenih gastronomskih trendova, pravilne prehrane, umijeća slastičarstva i pekarstva te marketinga u odjelu hrane i pića. Drugi je modul posvećen restoraterstvu, a naglasak je stavljen na uslužne procese u restoraterstvu, somelijerstvu, baru i barskom poslovanju, kao i sigurnosti hrane. Dodatnu vrijednost programu i ove godine dati će gostujuća predavanja istaknutih predstavnika struke poput Hrvoja Zirojevića, Davida Skoke, Ivana Pažanina, Deniza Zembe, Branka Ognjenovića, Roberta Benzie, Dragana Viskovića, Dragice Lukin, Roberta Perića, Sandija Parisa, Željka Bročilovića Carlosa, Marina Nekića…

Polaznici će kroz program imati prilike učiti od vrhunskih profesionalaca koji će im prenijeti svoja praktična znanja, vještine, iskustva i strast prema poslu, a sve kako bi se unaprijedila hrvatska turistička i ugostiteljska ponuda. Voditelj programa prof.dr.sc. Slobodan Ivanović, šef Katedre za hotelijerstvo, gastronomiju i restoraterstvo, kao koordinator, u cijelosti će povezati teoretska znanja s praktičnim vještinama u području oblikovanja cjelovite i suvremene gastronomsko – enološke ponude u ugostiteljskim objektima.

Po završetku programa polaznici stječu certifikat s 30 ECTS bodova i valjani dokument za upis završenog programa u matičnu evidenciju.

Konkurentnost hrvatskog turizma uvelike ovisi o konkurentnosti radne snage, obrazovanju i specijalizaciji određenih kadrova u turizmu, a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao jedina ustanova u RH u potpunosti orijentirana na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u području turizma i ugostiteljstva, zaslužan je za brojne generacije stručnjaka.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!