Startao Fotosofia Weekend @ Opatija


Seminar Fotosofia Weekend, u organizaciji Damira Hoyke i Liburnia Riviera Hotela, okupio je u opatijskom hotelu Ambasador petnaest fotografa iz čitave regije, ali i domaće zvijezde koje su služile kao fotografski modeli.
Opatija – Zlatan Zuhrić Zuhra kao razočarani ljubavnik pozirao je ispred bazena hotela Ambasador s polupraznom bocom šampanjca u jednoj i čašom u drugoj ruci, dok je pokraj njega plivao odbačeni buket ruža – scena je to s jučerašnjeg snimanja poznatih osoba koje je za polaznike svog seminara Fotosofia Weekend organizirao slavni domaći fotograf Damir Hoyka.
– Nije mi teško pozirati ovako po pola sata, to sve ide u rok službe. U početku, prije dvadesetak godina, bilo mi je malo čudno tako se namještati, ali sada barem razumijem one supermodele što četiri ili pet sati stoje u istim pozama. Doduše, one dobiju 40 ili 50 tisuća dolara, a mi četiri ili pet kokakola… Ma šalim se, super je biti ovdje jer je energija jednostavno izvrsna, svi se jako trude i čitava ova priča funkcionira upravo zahvaljujući entuzijazmu, kazao je dobro raspoloženi Zuhra. Pred objektive polaznika seminara stali su i Rene Bitorajac i voditelj Tomislav Jelinčić, a radovi učesnika bit će predstavljeni na izložbi koja će se održati večeras u 19 sati u hotelu Ambasador.
– Fotosofia se organizira već sedam godina. No, ograničeni smo kapacitetima, pa imamo samo 15 polaznika po seminaru, a interes je daleko veći. Stoga smo u suradnji s Liburnia Riviera Hotelima pokrenuli i ovaj trodnevni seminar Fotosofia Weekend tijekom kojeg polaznici imaju dva osnovna zadataka – snimiti tri umjetničke fotografije i napraviti portret. A zbog toga su nam u susret izašla i naša poznata lica javne scene, koja su iskusna u poziranju, te dodaju dozu atraktivnosti radu naših polaznika,objasnio je Hoyka.
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Apostolović Marjan

error: Content is protected !!