Stefan Milenkovich, FEN i koncerti u klubu Gervaisa u jesenskom programu Festivala Opatija

…ilustracija…

Jesenski program uz Festival neovisnih kazališta donosi i gostovanja kazališnih kuća u sklopu redovnog programa, a u klubu Gervaisa očekuju se koncerti bendova kao što su Opća opasnost, Psihomodo Pop i Belfast Food.

Opatija – Kazališnim predstavama za djecu i odrasle, filmskim projekcijama i koncertima klasične glazbe u velikoj dvorani centra Gervais te pop-rock glazbe u klubu nastavlja se jesenji program Festivala Opatija.

Kako su najavili iz ove gradske ustanove, početkom listopada održava se dječji tjedan i Festival će ga obilježiti na najbolji način.

– Za naše najmlađe će se 1. listopada u 11 sati u velikoj dvorani Gervaisa održati klasik Branka Ćopića ”Ježeva kućna”, a već 5. listopada u 10 sati atraktivna dječja predstava ”Wanda Lavanda”. Već sljedećeg dana na svoje dolazi odrasla publika jer slijedi dugo očekivana uspješnica Satiričkog kazališta Kerempuh ‘Muškarci.hr’ koja će se održati u 20 sati u velikoj dvorani Gervaisa, najavio je ravnatelj Ernie Gigante Dešković.

Desetak dana kasnije, 14. listopada, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Italije u Rijeci održat će se koncert solistice Valentine Piccioni i Nicolette Olivieri, a posvećen glazbi poznatog Piera Piccionija. Već sljedećeg dana velika pozornica Gervaisa ugostit će prestižnu vokalisticu Neli Andreevu i atraktivan bugarski zbor Nusha Choir uz Sextet Zvjezdana Ružića, a 21. listopada svoj će nastup u imati izuzetan Janoška ansambl koji dolazi u suradnji s Festivalom Kvarner, naveo je Dešković.

Središnji dio jesenskog programa vezan je uz ovogodišnje izdanje Festivala neovisnih kazališta koje počinje 18. listopada i traje do 22. listopada.
– Kao i uvijek na repertoaru je mnoštvo predstava za odrasle, djecu i radionica. Ovim putem još jednom čestitamo svim odabranim, a svakako vrijedi istaknuti dolazak poznate glumačke družine Histrion s ‘Igrom u dvoje’, Kazališta Ulysses s ‘Dobrim čovjekom iz Sečuana’ velikog Bertola Brechta, družinu Gala koja dolazi s predstavom legendarnog Daria Foa ‘Samo jedna žena’, zatim je tu kazalište Moruzgva s atraktivnom predstavom ‘Kako život’, i još mnogi drugi, najavio je Dešković.

Kazališni program nastavlja se samo dan nakon završetka FEN-a, 23. listopada, kada u Opatiji dolazi predstava zagrebačkog Kerempuha ‘Jedan sluga, jedan gospodar’, a listopad će zaključiti veliki koncert Stefana Milenkovicha i Zagrebačkih solista koji će 28. listopada nastupati u velikoj dvorani centra Gervais, a Opatija će postati jedan od tek tri gradova koji će ugostiti ovaj glazbeni program.

– Izrazito bogat program nas očekuje i u studenom kada se zahuktavaju događanja u klubu Gervais. Nakon što smo u rujnu sa svakodnevnim projekcijama iznova vratili kino u Opatiju, sada činimo još jedan korak i pokrećemo subotnje koncertne večeri u klubu Gervais te nas očekuju brojni nastupi od kojih ću izdvojiti Opću opasnost 18. studenog, Psihomodo Pop 4. studenog, Belfast Food 23. prosinca i još mnoge, rekao je Dešković.

Mjuzikl „Raskružje“ Putokaza na daske velike dvorane Gervaisa stići će 3. studenog, a od 9. do 11. studenog centar će ugostiti trodnevnu Glazbenu tribinu hrvatskog društva skladatelja u sklopu koje će se održati i koncert.

– Studeni pak završavamo na laskav način prema našoj publici te na daske velike dvorane Gervaisa dovodimo Seviljskog brijača. Ljubitelji filma također se ne moraju bojati, jer Opatija iznova ima punokrvno kino koje sa svojim prikazivanjima donosi dugo očekivane premijere poput Blade runnera 2049. i Thora: Ragnarok, kao što nam nedjeljna jutra donose dječje matineje, zaključio je Dešković.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!