Stiglo odobrenje ministra Butkovića: Fernando Kirigin potvrđen za ravnatelja Lučke uprave Opatija

Fernando Kirigin

Neslužbenu informaciju da je u opatijsku lučku upravu pristigla dugoočekivana potvrda nadležnog ministra Olega Butkovića o ovom „kadrovskom rješenju“ dobili smo danas od više pouzdanih izvora, a time je završena višemjesečna priča ispunjena burnim događanjima oko opatijskog mula.

Opatija – Fernando Kirigin potvrđen je za novog ravnatelja Lučke uprave Opatija, a na tom mjestu trebao bi uskoro zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Zdravka Debelića koji odlazi u mirovinu. Neslužbenu informaciju da je u opatijsku lučku upravu pristigla dugoočekivana potvrda nadležnog ministra Olega Butkovića o ovom „kadrovskom rješenju“ dobili smo danas od više pouzdanih izvora, a time je završena višemjesečna priča ispunjena burnim događanjima oko opatijskog mula.

Otvorio ju je ljetos vlasnik restorana Molo Roni Voskion koji je prozvao vijećnika Vladimira Brnečića te lučku upravu za prijetnje i onemogućavanje rada, nakon čega su kritike na rad lučke uprave izrazili i drugi subjekti koji djeluju na mulu, poput vlasnice tvrtke Katarina Line Katice Hauptfeld i ribara Marina Žepine, koji se kasnije pojavio i kao Kiriginov protukandidat za ravnateljsko mjesto. Brnečić je optužbe odbacio, kazavši da iza cijele priče stoji pokušaj stvarnja atmosfere koja će pogodovati izboru Fernanda Kirigina za „šefa“ lučke uprave.

Natječaj za ravnatelja raspisan je u posljednjem tjednu listopada, a povjerenje Upravnog vijeća Lučke uprave dobio je upravo Kirigin, čije je imenovanje morao potvrditi i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Međutim, pritisak na Butkovića da odbije takvo imenovanje radili su i istaknuti županijski HDZ-ovci na čelu s Dinkom Beakovićem, koji su Upravno vijeće optužili za pogodovanje u Lučkoj upravi Opatija i drugim institucijama, što su predstavnici tih institucija demantirali.

Je li taj pritisak odgodio načelno „formalnu“ odluku ministra koja se čekala više od dva mjeseca, upitno je, no u svakom slučaju ministar Butković nije se odlučio poslušati savjet svojih stranačkih kolega, već se vodio procjenom Upravnog vijeća koje je predložilo Kirigina.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!