Stilske vježbe ‘ponovo u vašem gradu’ – Dugovječna predstava obilježit će Noć kazališta @ Opatija

Stilske vježbe

Ova kultna predstava izvodi se već punih 48 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Opatija – Kazališna predstava „Stilske vježbe“ gostovat će u subotu, 25. studenog s početkom u 20 sati u opatijskom centru Gervais povodom obilježavanja manifestacije Noć kazališta 2017.

Kao i proteklih godina, ova hvale vrijedna manifestacija, koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva naše zemlje te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina. Ovogodišnja, deveta po redu Noć kazališta sadržava najbogatiji program do sada, a održat će se 25. studenoga 2017. godine. U njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

Predstava „Stilske vježbe“ u Opatiji je gostovala prije dvije godine povodom Svjetskog dana kazališta, a dugovječna predstava sad će obilježiti i – kazališnu noć. Ova kultna predstava izvodi se već punih 48 godina, a kao fenomen svjetskih razmjera uvrštena je i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom.

Jedna obična zgoda iz svakodnevnog života ispričana na dvadesetak načina postala je, zahvaljujući ideji domaćih autora i glumačkom virtuozitetu aktera – Lele Margitić i Pere Kvrgića, vrhunska komedija u kojoj uživaju generacije.

Nastale prema originalnoj ideji, u režiji Tomislava Radića i adaptaciji Tonka Maroevića i Tomislava Radića, ‘Stilske vježbe’ ponudile su kasnih šezdesetih godina prošloga stoljeća neuobičajen kazališni format i postale rodonačelnikom novog kazališnog izričaja u kojemu glumac uz psihološku kreaciju lica kreira i kontekst dramske radnje što je otvorilo prostor novoj vrsti glumačkog autorstva i cijelom jednom kazališnom smjeru.
Cijena ulaznice je 40 kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!