Stiže digitalija!

Opatija, Kastav, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga – Jeste li nabavili svoj digitalni prijemnik? Ili kupili novi televizor, jedan od onih tankih ”u struku”, a širokih u dijagonali? Ako niste, od 26. siječnja, dakle idućeg utorka nećete više moći pratiti svoje omiljene sapunice, jer od tog datuma čitava naša županija prelazi na digitalni signal.
– Od 26. siječnja na području Istarske i Primorsko-goranske županije prestaje emitiranje analognog televizijskog signala HTV 1, HTV 2 i ostalih nacionalnih TV postaja. Stoga je već od 12. siječnja smanjena snaga odašiljanja analognog signala na spomenutom području. Gledatelji koji nisu na vrijeme nabavili i instalirali samostojeće digitalne zemaljske prijamnike ili nabavili televizore s ugrađenim DTV (digitalnim) modulom neće moći pratiti niti jedan televizijski program državne razine, poručuju iz HTV-a.
Gledatelji koji su pretplatnici kabelskih ili internetskih televizijskih mreža moći će i dalje nesmetano pratiti nacionalne televizijske programe. Odgovore na pitanje što je sve potrebno za prijam digitalnih programa, možete pronaći na stranicama ww.hrt.hr/dvbt ili se za pomoć obratiti pozivnom centru Vlade RH na besplatni broj telefona 0800 11 20 11.
Radno vrijeme Pozivnog centra Vlade RH je radnim danom od 8 do 21 sat uz dodatni rad vikendom 23. i 24. siječnja. Posjetite i internetsku stranicu www.vlada.hr/dtv, a svoje upite možete poslati i na e-mail adresu: dvbt@hrt.hr.
Davor Žic

error: Content is protected !!