Stiže Djed Mraz u Božićnoj štoriji @ Matulji

Liburnija.net: Druženje s Djedom Mrazom na granici @ Rupa

Liburnija.net: Druženje s Djedom Mrazom na granici @ Rupa

Danas, u subotu 8. prosinca kreće 6. po redu Božićna štorija Društva ”Naša djeca” Matulji, zahvaljujući kojoj će Djed Mraz ponovo prijeći granični prijelaz na Rupi.

Matulji – Granični prijelaz Rupa i ove će godine – u režiji Društva ”Naša djeca” Matulji – ugostiti Djeda Božićnjaka kojeg će dočekati djeca iz tri prijateljska mjesta, Općine Matulji, Općine Klana i Občine Ilirska Bistrica. Danas, u subotu 8. prosinca, u 15 sati mališani će se susresti na graničnom prijelazu Rupa gdje će u društvu Djeda Mraza okititi tri mala bora, a zatim svi zajedno krenuti u Ilirsku Bistricu koja je ove godine domaćin susreta.

– Tamo će svi zajedno uz mali prigodni program sudjelovati u paljenju svjetlećeg parka – ”Bajkovite zemlje” s nizom svjetlećih skulpturica i ukrasa. U službenom dijelu programa sudjelovati će djeca DND Matulji čiji je ovo projekt, djeca Kulturnog centra Klana te djeca OŠ ”Dragotina Kette” i OŠ ”Antona Žnideršića” iz Občine Ilirska Bistrica . Domaćini pozivaju i svu ostalu djecu iz Hrvatske da posjete bajkovitu zemlju čija će se svjetla upaliti oko 16.30 sati uz prethodni program nakon čega svi mogu uživati u ponudi njihovih božćnih štandova, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Nakon gostovanja u Sloveniji, Djed Božićnjak vratit će se u Hrvatsku u pratnji djece, te se odmoriti nekoliko dana. Vratit će se u tjednu prije samog Božića, jer se njegov veliki dolazak s konjima i kočijom uz vatromet očekuje se u četvrtak, 20. prosinca u centru Općine Matulji gdje će boraviti do 24. prosinca.

– Nakon toga nastavlja put kako bi podijelio ostale darove. Ovaj, može se reći, međunarodni dječji program ima za cilj razveseliti i zbližiti najmlađe te potaknuti njihovu suradnju i na drugim projektima tijekom cijele godine. Sudeći po dosadašnjim Božićnim štorijama i veselju najmlađih rezultati zasigurno neće izostati, zaključila je Šebalj.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!