Stiže fešta od mladoga vina: Od petka do ponedjeljka održava se Bela nedeja @ Kastav

...ilustracija...

…ilustracija…

Događanja će početi već sutra, u petak 30. rujna u 18 sati u gradskoj vijećnici s programom ”Ča čitalnica: Malo smeha i vedrini od naše starini”, na kojoj će na domaćem narječju čitati čakavski pjesnici.

Kastav – Tradicionalna kastavska fešta od mladoga vina, Bela nedeja, održat će se tijekom predstojeća četiri dana, od petka 30. rujna do ponedjeljka 3. listopada. Program manifestacije predstavili su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Ivica Lukanović, gradonačelnik Grada Kastva, Dolores Kukurin, direktorica Turističke zajednice, Dalibor Gušić, voditelj manifestacije, Radenko Srdoč, predsjednik udruge ”Belica” te Berislav Srdoč, tajnik Viteškog stola Kastav.

bela_nedeja_najava_2016-2_01

Događanja će početi već sutra, u petak 30. rujna u 18 sati u gradskoj vijećnici s programom ”Ča čitalnica: Malo smeha i vedrini od naše starini”, na kojoj će na domaćem narječju čitati čakavski pjesnici. Gosti su nono Danilo Hrvatin i vnuk, a za glazbeni intermezzo pobrinut će se Dorian Rubeša na harmonici. Istog dana u 20 stai u Speleogaleriji otvorit će se izložba ”Jama Strmac – podzemni biser Lipe”.

U subotu, 1. listopada, događanja će početi na Trgu Istarske vile otvorenjem 18. izložbe vina, otvorenjem izložbe golica te kuhanjem palente kompirice i degustacijom grobničkega sira. Program koji počinje u 14 sati glazbom će pratiti Tamburaški sastav Merak iz Rijeke, koji će od 15.30 sati nastaviti svoj nastup na Lokvini. Na tom će trgu od 16.30 nastupiti KUD Zametski koren iz Rijeke, nakon čega će se održati delavnica ”Zatancajte potresujku s nami” uz nastup grupe Trio Vox. U večernjim satima, od 20 sati, za zabavu posjetitelja pobrinut će se Lucca Montecchi Global warming feat. Manuel Lupen and Tony T. U isto vrijeme, na Trgu Matka Laginje, nastupit će Zastoj Band te Robi & Prco.

bela_nedeja_najava_2016-1_01

Nedjeljni program počet će već u jutarnjim satima, od 9.45 sati promenadnim nastupom Glazbenoga društva Spinčići i Limene glazbe Zajednice Talijana iz Vižinade na Trgu Matka Laginje, a nastavit će se u Aleji velikana uz Pozdrav Beloj nedeji. U programu će sudjelovati Glazbeno društvo Spinčići, podmladak DVD-a Kastav, sopilaši ustanove I. M. Ronjgov Goran Prša i Arian Skoki, ženski pjevački zbor KUD-a Učka, Čakavčići i Zbor OŠ Milan Brozović Kastav te članovi Bratovštine Hrvatskih vinskih Vitezova Viteški stol Kastav. U 10.45 sati Ispred crkve sv. Jelene Križarice održat će se Zajednički nastup Glazbenoga društva Spinčići i Limene glazbe Zajednice Talijana iz Vižinade, koji će koncert održati i na Lokvini u 13 sati. Nakon njih, uslijedit će nastupi Folklornog ansambla Zora iz Opatije u 14.30 sati te Harmonikaškog orkestra Nika Polesa od 15.45 sati, da bi u 16 sati na Trgu Matka Laginje nastupio Giuseppe Brogna. Od 16.30 sati na Trgu Istarske vile u sklopu 18. izložbe vina održat će se nastup muške i ženske klape Kastav, koji će se od 17 sati nastaviti i na Lokvini. U večernjim satima zabava će se nastaviti uz D’Beni band na Lokvini, te Cukar i Kafe i Night Express Band na Trgu Matka Laginje.

Posljednjeg dana Bele nedeje program će uglavnom biti posvećen najmlađima. U 11 sati na Lokvini održat će se Otvorenje Mićega samnja Dječjeg vrtića Vladimir Nazor te Dječjih vrtića Poneštrica i Kockica nakon čega će se održati predstava za djecu ”Tony i prijatelji – Promijeni svijet” Udruge Za bolji svijet. U 11.45 sati na lokvini će se održati dodjela nagrada za najljepše uređenu okućnicu te nagradna igra ”Baloni, baloni…”, a u 12.15 na šterne ispred gradske uprave počet će radionica za djecu Veli grozd.

Glazbeni nastupi na Lokvini počet će od 14 sati koncertom klape Nevera, a u 15 sati nastupit će Antonio Krištofić. Klapa Nevera u 15.30 sati nastavit će nastup na Trgu Istarske vile u sklopu 18. izložbe vina, da bi se od 16 sati vratili na Lokvinu. Za večernji program pobrinut će se Funbox na Trgu Matka Laginje te Mauro Staraj na Lokvini.

bela_nedeja_najava_2016-3_01

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net