Stiže Kvarner Expo

kvarner_expoOpatija – Na Slatini, pod velikim šatorom na površini od približno 1000 metara kvadratnih od 31. ožujka do 3. travnja, sedmi puta zaredom održava se u Opatiji izložba proizvođača suvenira Hrvatske ”Kvarner Expo”. Cilj izložbe je iznjedriti izvorne – autohtone suvenire, tržišno prihvatljive, koji će preuzeti primat na policama suvenirnica diljem Hrvatske a na kojima još uvijek nažalost dominiraju uvozni kičasti suveniri, čime se obmanjuju turisti i ostali posjetitelji lijepe naše.
Usporedni cilj projekta je i želja da ova manifestacija postane tradicionalna i prepoznatljiva kao originalan turistički proizvod, a vrijeme održavanja svake godine u tjednu uoči Uskrsa kada u Opatiji boravi veći broj turista, kako domaćih tako i stranih, ukupnoj turističkoj ponudi daje poseban značaj.
– Prva izložba održana je u Kristalnoj dvorani hotela «Kvarner» u Opatiji i izazvala je veliki interes javnosti a napose turista i turističkih djelatnika. To nam je dalo motiva da nastavimo sa organizacijom te tako značajne manifestacije koju će predviđamo ove 2010. godine bez obzira na krizu i recesiju posjetiti preko 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske, kazali su organizatori iz opatijskog Udruženja obrtnika.
Službeno otvaranje izložbe predviđeno je za 31. ožujka (srijedu) u 12,00 sati.
Svečanom činu otvaranja izložbe nazočiti će Ministar turizma Damir Bajs, župan Primorsko – goranske županije Zlatko komadina, direktorica Turističke zajednice Primorsko – goranske županije Gordana Medved, direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Jasna Doričić Sanković, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, načelnici Općina Matulji, Lovran i Mošćeničke Drage, predstavnici Hrvatske obrtničke komore, predstavnici Hrvatske gospodarske komore i ostali uzvanici.
Prilikom otvaranja izložbe bit će upriličen nastup Opatijskih mažoretkinja a otvorenje izložbe svojim će prisustvom uveličat i opatijske klape. Kao piće dobrodošlice za uzvanike biti će serviran poznati pjenušac ovoga kraja ”Bakarska vodica”.
Za vrijeme trajanja izložbe predviđen je okrugli stol na temu ”Suvenir kao originalan – izvorni hrvatski proizvod”, koji će se održati u kongresnoj sali hotela ”Palace” preko puta same izložbe u četvrtak 1. travnja s početkom u 11,00 sati.
Kao trajan proizvod svake dosadašnje izložbe i ove će godine biti izrađen Katalog izložbe ”Kvarner expo 10” u kojem će na prigodan način biti predstavljeni svi izlagači i njihovi proizvodi. Katalog se distribuira na više od tisuću adresa diljem Hrvatske a služi kao poveznica između onih koji suvenire proizvode i onih koji će suvenire prezentirati i omogućiti njihov plasman.
Radno vrijeme izložbe je:
u srijedu 31. ožujka – od 12,00 – 20,00 sati
u četvrtak 01. travnja i petak 02. travnja – od 10,00 – 20,00 sati
u subotu 03. travnja – od 10,00 – 16,00 sati
Ulaz za sve posjetitelje izložbe je besplatan.
Davor Žic

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net