Stiže tisuću najuglednijih ljudi iz turističkog biznisa: Opatija i Rijeka izborile domaćinstvo svjetskog SKÅL kongresa

Odlučeno je to na ovogodišnjem kongresu koji se upravo održava u Keniji, a Kvarner se za domaćinstvo „borio“ sa švicarskim gradom Luganom, nakon što su dvije destinacije ušle u finale poslije šireg izbora.

Opatija/Rijeka – Kvarner će biti domaćin Svjetskog godišnjeg SKÅL kongresa 2020. godine , koji okuplja oko tisuću sudionika važnih za turističku djelatnost, poput vlasnika utjecajnih turističkih agencija i touroperatora te najvažnijih i najutjecajnijih turističkih profesionalaca iz cijelog svijeta.

Odlučeno je to na ovogodišnjem kongresu koji se upravo održava u Keniji, a Kvarner se za domaćinstvo „borio“ sa švicarskim gradom Luganom, nakon što su dvije destinacije ušle u finale poslije šireg izbora.

Opatija i Rijeka tako će biti domaćini svjetskog SKÅL kongresa pod nazivom “SKÅL kongres u Europskoj prijestolnici kulture”, a bit će to prilika utjecajnim ljudima iz svjetskog turističkog biznisa predstaviti turistički potencijal regije.

SKÅL International, međunarodna je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 15.000 članova okupljenih u preko 500 klubova širom svijeta. SKÅL Klub Kvarner, čiji su članovi profesionalci u turizmu Kvarnera (hotelijeri, agencije, turističke zajednice i drugi), podnio je kandidaturu gradova Rijeke i Opatije međunarodnom SKÅL udruženju za domaćinstvo svjetskog SKÅL kongresa u 2020. godini.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera koja je ujedno i predsjednica SKÅL kluba Kvarner dr.sc. Irena Peršić Živadinov izjavila je kako sama kandidatura za ovako važan svjetski kongres kao što je SKÅL International World Congress ima vrlo veliku promocijsku snagu za imidž kako Kvarnera tako i cijele Hrvatske.

U kandidaturi su aktivno sudjelovali predstavnici TZ Kvarnera, TZG Rijeke, TZG Opatije, članovi SKÅL kluba Kvarner i SKÅL International Croatia. Kandidatura je dobila podršku Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, HGK, MVEP, Županije Primorsko goranske, gradova Rijeke i Opatije kao i mnogih drugih partnera.

error: Content is protected !!