Stižu poticaji za novozaposlene @ Opatija


Rok za podnošenje zahtjeva važi do iskorištavanja osiguranih sredstava za ovu namjenu, što znači da se proračunska sredstva za ovu stavku dijele po principu ‘’tko prvi – njegova djevojka’’, što opet znači da valja požuriti sa zahtjevima.
Opatija – Objavljen je javni poziv poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada Opatije na podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja prema programu poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva za 2012. godinu, što će reći da su gospodarstvenici koji posluju na opatijskom području u prilici zaraditi koju kunu na činjenici da će (ili već jesu) ove godine zaposliti Opatijku ili Opatijca.
Naime, Grad Opatija dat će za svakog novozaposlenog Opatijca kojeg poslodavac zadrži barem 24 mjeseca u radnom odnosu, jednokratni iznos subvencije od 3.000 kuna i 12 mjesečnih poticaja u visini do 20 posto brutto plaće, a najviše do 1.000,00 kuna mjesečno, dok će se za zapošljavanje osobe s invaliditetom subvencionirati trošak od 30 posto brutto plaće (do 2.000 kuna), uz 5.000 kuna jednokratne potpore. Obrtnici će za početak djelatnosti biti ‘’nagrađeni’’ s 3.000 kuna, a svaki sljedeći mjesec – ukupno 12 puta – s po 500 kuna.
Korisnici ovog programa mogu biti postojeća i nova mala (do 50 radnika) i srednja (do 250 radnika i 260 milijuna kuna prihoda) trgovačka društva sa sjedištem ili poslovnom jedinicom (registrirana poslovnica, trgovačka radnja, ugostiteljski objekt i slično) na području Grada Opatije te obrtnici i slobodna zanimanja sa prebivalištem ili poslovnom jedinicom na području Grada koji nemaju nepodmirenih obveza prema Gradu Opatija kao i nepodmirenih obveza na ime javnih davanja koje prati Porezna uprava.
Obrazac zahtjeva za dodjelu poticaja za zapošljavanje ili početak obavljanja djelatnosti na području Grada Opatije i popis dokumentacije koju treba priložiti uz zahtjev podnositelji podižu u pisarnici Grada Opatije, Opatija, M. Tita 3, svakim radnim danom u uredovno radno vrijeme Gradske uprave ili se isti mogu preuzeti na internetskoj stranici Grada Opatije.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!