Što je s prodajom LRH? Otkrivamo zašto je propao dogovor „težak“ 1,5 milijardi kuna @ Opatija

…ilustracija…


Ozbiljan interes za kupnju LRH pokazao je jedan veliki europski nekretninski fond specijaliziran za ulaganja u hotelijerstvo i nekretnine, koji raspolaže s nizom objekata u prestižnim destinacijama.
Opatija – Što se događa s prodajom LRH? Tvrtka je već duže vrijeme „u izlogu“, a sredinom veljače u dijelu medija pojavio se natpis kako „postoji ozbiljan kupac“ i kako je transakcija blizu zaključenja. Informacije su tada bile bazirane na sastanku opatijskog gradonačelnika Ive Dujmića sa čelnicima gradskih stranaka na kojem se raspravljalo o mogućnosti prodaje LRH, a tada je spomenuto i kako postoji realna mogućnost da će hotelski gigant promijeniti vlasništvo.
Međutim, od tada su prošla gotovo četiri mjeseca bez konkretnih novih informacija, pa se čini kako je po pitanju prodaje Liburnia Riviera Hotela zavladalo zatišje. Ipak, kako smo neformalno doznali, zapravo je „iza scene“ vladala prava bura i dogovor je propao na korak od zaključenja.
Ozbiljan interes za kupnju LRH pokazao je jedan veliki europski nekretninski fond specijaliziran za ulaganja u hotelijerstvo i nekretnine, koji raspolaže s nizom objekata u prestižnim destinacijama. O ozbiljnosti ponude govori i navodna cifra za većinski paket dionica – više od 1,5 milijardi kuna što je oko 25 do 30 posto više od trenutačne cijene dionice koja se kreće na razini od otprilike 4.000 kuna.
Lokalnoj samoupravi pripalo bi od tog iznosa oko 375 milijuna kuna, a najveći dio – gotovo 270 milijuna kuna pripalo bi Gradu Opatiji. Općina Lovran zaslužila bi oko 86 milijuna kuna, Općina Mošćenička Draga oko 13 milijuna, a Općina Matulji otprilike 5,5 milijuna kuna.
Međutim, na koncu dogovor nije postignut, a u kuloarima se može saznati kako je prepreka njegovu zaključenju bila „kočnica“ povučena od strane Grada Opatije koji nije bio spreman prodati udio, dok je investitor bio zainteresiran isključivo za zajedničku kupovinu udjela koje kontroliraju tvrtke nastale iz SN Holdinga i lokalna samouprava.
Iako i dalje postoje nastojanja s više strana da se pregovori nastave, doznajemo da su se nakon „odbijenice“ lokalne uprave „garnirane“ neprihvatljivim uvjetima za investitore, potencijalni kupci LRH poprilično „ohladili“ i da je njihov povratak u pregovarački postupak prilično nerealno očekivati.
Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!