Sto-lica kravata: Postavljanje monumentalne kravate na pročelje vile Angioline

sto_lica_kravata_procelje_ville_angiolina

Povodom Noći muzeja, 31. siječnja 2014. u 20 sati u vili Angiolini otvara se izložba Yasne Skorup Krneta ”Sto-lica kravata“.

Opatija – Iz Hrvatskog muzeja turizma javljaju da će se postavljanje monumentalne kravate, dugačke oko 17 metara, na pročelje vile Angioline, odvijati u nedjelju, 26. siječnja između 10 i 12 sati. Kravata će biti postavljena tako da se s balkona vile Angioline spušta preko ulaza, pa niz stepenice, a posjetitelji će tako u vilu Angiolinu ulaziti kroz kravatu.

Kravata je izvedena prema ideji autorice Yasne Skorup Krneta, a element je izložbe ”Sto-lica kravata“. Povodom Noći muzeja, 31. siječnja 2014. u 20 sati u vili Angiolini otvara se izložba Yasne Skorup Krneta ”Sto-lica kravata“. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti i voditelj projekta Muzej kravate – Academia Cravatica, Nikola Albaneže i povjesničarka umjetnosti Martinela Dragičević.

Kravata je idejni izazov kojem je autorica pristupila sa stvaralačkom radoznalošću. Yasna Skorup Krneta pružit će potpuno drugačiji pogled na ovaj element hrvatske i svjetske baštine, koristeći se različitim medijima izražavanja: produkt dizajn, kravata kao rukom rađeni suvenir, portreti s kravatama mnogih poznatih i nepoznatih lica iz naše sredine. Portrete je, prema autoričinoj zamisli, fotografirao Istog Žorž.

Izložba ostaje otvorena do 21. veljače 2014.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!