Stonerska komedija 50 nijansi zelene na Trsatskoj gradini

Ova dinamična, pomaknuta, duhovita i zabavna komedija daje živopisan, ironiziran i inteligentan presjek određenih segmenata današnjeg društva. 50 nijansi zelene predstavlja prvu takozvanu stonersku komediju izvedenu na kazališnim daskama.

Rijeka – 50 nijansi zelene kazališna je komedija i dio je omnibusa kazališnih predstava 50 nijansi uz 50 nijansi crvene i 50 nijansi bijele. Premijerno je izvedena u ožujku 2013. godine i do danas puni kazališne dvorane a u subotu, 5. kolovoza stiže na Trsatsku gradinu, kao jedna od tri ovogodišnje predstave Ljeta na Gradini.

Hit komedija u punom smislu tih riječi koja intermedijalnim pristupom odmiče od klasičnog pristupa, uvodeći u predstavu film, odnosno njegove odrednice poput kadriranja, stila dijaloga, glume… Ova dinamična, pomaknuta, duhovita i zabavna komedija daje živopisan, ironiziran i inteligentan presjek određenih segmenata današnjeg društva. 50 nijansi zelene predstavlja prvu takozvanu stonersku komediju izvedenu na kazališnim daskama. Predstava donosi dva lika, Dadu i Robija koji na čuvanje dobivaju kovčeg misterioznog i primamljivog sadržaja. Nakon što prekrše obećanje i otvore kovčeg, kreću u avanturu života, a da se nisu makli dalje od svog dvosjeda. Radnja ne uključuje zečeve, slučajne požare, halucinacije, policijske intervencije ni opojna sredstva. Ček’ malo, ili uključuje? Nismo više sigurni. Dođite i provjerite sami, ili s nekim, ili s njih još sto.

Početak predstave je u 21 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se sat vremena ranije. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan predstave za sjedenje te po cijeni od 25 kn, odnosno 30 kn na dan predstave za stajanje.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net