Stotinu i dvadeset biciklista krenulo s mula na osvajanje Učke @ Lovran

bbk_marun5

Zahtjevnu stazu učkarskim obroncima dugu ukupno 86 kilometara s usponom od 2700 metara, prvi je savladao portugalski biciklist Tiago Ferreira s vremenom od 3 sata i 52 minute, a najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Ukrajinka Krystina Konvisarova s vremenom od pet sati i 10 minuta.

Lovran – Stotinu dvadeset i dvoje biciklista startalo je jučer s lovranskog mula na 9. MTB Učka maratonu u organizaciji Brdsko-biciklističkog kluba Marun. Među brojnim ljubiteljima sporta na dva kotača, odnosno njegove nešto zahtjevnije brdske varijante, bili su natjecatelji iz petnaest zemalja, a među Europljanima našli su i biciklisti iz Tajvana.

Zahtjevnu stazu učkarskim obroncima dugu ukupno 86 kilometara s usponom od 2700 metara, prvi je savladao portugalski biciklist Tiago Ferreira s vremenom od 3 sata i 52 minute, jedini kojemu je uspjelo od starta do cilja stići u manje od četiri sata. Jedanaest minuta kasnije kroz cilj je prošao i Matthias Liesling iz Njemačke, jedan od glavnih favorita utrke, kojem je za ”petama” bio Austrijanac Christoph Soukup, što je niti minutu kasnije prošao kroz ciljnu ravninu i osvojio treće mjesto.

Najbrža u ženskoj konkurenciji bila je Ukrajinka Krystina Konvisarova s vremenom od pet sati i 10 minuta, drugo mjesto pripalo je Eszter Dosa iz Mađarske koja je stazu savladala u vremenu od pet sati i 32 minute, a trećeplasirana hrvatska biciklistica Zorana Težak kroz cilj je prošla s ukupnim vremenom od 5 sati i 56 minuta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!