Strabag i Zanatoprema gradit će dvoranu @ Opatija

liburnijanet_dvorana…zajednička ponuda dvije tvrtke ocijenjena je kao najpovoljnija…
…iz Grada nisu obznanili kolika je cijena radova za novu dvoranu…

Opatija – Strabag i Zanatoprema trebali bi graditi opatijsku sportsku dvoranu ”Marino Cvetković”, jer upravo je zajednička ponuda zagrebačke i riječke tvrtke bila najniža na natječaju koji je provela gradska razvojna tvrtka ”Opatija 21”, pod čijom će se ”paskom” graditi dvorana na Lipovici.
Strabag i Zanatoprema izabrani su 29. lipnja kao najpovoljniji ponuđači između trinaest ponuda, od kojih su se dvije pokazale kao nevažeće. Iako iz Grada Opatije nisu objavili visinu ponude, iz građevinarskih se krugova može čuti pretpostavka da će se iznos kretati između 40 i 45 milijuna kuna, no tome treba pribrojiti još i cifru dodatnih troškova, koja može iznositi i do 20 posto.
– Budući da je odabrana ponuda s najnižom cijenom, što je bio i jedini kriterij za odabir, vjerujemo da na odluku o odabiru neće biti izjavljenih prigovora, te da će se sa ponuditeljima Strabag d.d. Zagreb i Zanatoprema zanatska zadruga Rijeka zaključiti ugovor po isteku roka mirovanja. Detalji ponude javnosti će biti predstavljeni nakon isteka žalbenog roka i okončanja formalnog postupka javne nabave, poručili su iz Grada Opatije.
Početak radova na izgradnji nove dvorane planiran je za rujan 2011. godine.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!