Strastvena veza Stare dame i operete oživljena atraktivnim glazbenim spektaklom @ Opatija

Nastupile su sopranistice Marzia Postogna i Ilaria Zanetti, tenor Andrea Binetti i bariton Nicolò Ceriani uz klavirsku pratnju Corrada Gulina, ispričavši zanimljivu povijest operete na sceni opatijskog kulturnog centra.

Opatija – Romantičan i zabavan svijet operete brojnim gledateljima (i slušateljima) okupljenima u subotu navečer u velikon dvorani centra Gervais predstavio je koncert „Gala Opereta“, održan u organizaciji Festivala Opatia, u suradnji s Međunarodnom asocijacijom opereta iz Italije / Associazione Internazionale dell’Operetta.

Nastupile su sopranistice Marzia Postogna i Ilaria Zanetti, tenor Andrea Binetti i bariton Nicolò Ceriani uz klavirsku pratnju Corrada Gulina, ispričavši zanimljivu povijest operete na sceni opatijskog kulturnog centra. Svoje putovanje prošlošću ovog glazbenog stila započeli su najpoznatijim djelima kompozitora Franza Lehára, Emmericha Kálmána i Paula Abrahama, a nastavili pričom Mozartovog pjevača dalmatinskog Franza von Suppea.

Na vezu Opatije i opereta podsjećali su i plakati koji su predstavili značajnije trenutke u „vezi“ jednog grada i jednog glazbenog stila. Prvi Međunarodni festival opereta u Opatiji bio je posvećen upravo Franzu Leháru, a drugi djelima Emmericha Kálmána. Opatija je bila okupana notama ovih kompozitora, koje je oživio subotnji koncert.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!