Studenti FMTU osvojili 2. mjesto na nacionalnom natječaju Inovativan budi – turizam ti posao nudi @ Opatija

Tim naziva Turistički vizionari sastavljen od troje redovitih studenata diplomskih studija FMTU – Marijele Begović, Dina Kurtovića i Dore Lazzarich – pod vodstvom više asistentice dr. sc. Jelene Đurkin, prijavio je projekt „Odgovaramo/Dogovaramo (za) budućnost turizma“.

Ika – Marijela Begović, Dino Kurtović i Dora Lazzarich, troje studenata Fakulteta za hotelski i turistički menadžment u Iki, osvojili su drugu nagradu na nacionalnom natječaju „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ koji je polovicom siječnja rasipisalo Ministarstvo turizma.

Natječaj je bio namijenjen srednjim ugostiteljsko-turističkim školama i visokim učilištima s programima iz područja turizma i ugostiteljstva, a tim naziva Turistički vizionari sastavljen od troje redovitih studenata diplomskih studija FMTU – Marijele Begović, Dina Kurtovića i Dore Lazzarich – pod vodstvom više asistentice dr. sc. Jelene Đurkin, prijavio je projekt „Odgovaramo/Dogovaramo (za) budućnost turizma“.

Ideja projekta je suradnja s potencijalnim poslodavcima u turizmu na način da isti predlažu konkretne izazove iz poslovanja s kojima se susreću, a studenti ih u formi poslovnih slučajeva istražuju i predlažu rješenja kroz odgovarajuće kolegije u sklopu nastave, te osobno prezentiraju poslodavcima.
Ovaj projekt je osvojio 2. mjesto na natječaju i nagradu od 15 tisuća kuna namijenjenu studijskom posjetu centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji. Dobitnicima su nagradu uručili ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, državni tajnik Tonči Glavina i Olivera Shejbal, pomoćnica ministra turizma i to u sklopu manifestacije Dani turizma održane u Splitu početkom veljače, navodi se na stranicama Fakulteta.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!