Studentski uspon na vrh Učke

Liburnija.net: S Vojaka zimi @ Park prirode Učka

Mnogima je to bilo prvo planinarenje u životu, koje je završeno odmorom u ugodnom ambijentu planinarskog doma na Poklonu.

Vojak – Prošle nedjelje, grupa studenata iz riječkog ogranka Erasmusa (europskog programa međunarodne razmjene studenata) organizirala je planinarski uspon na Vojak, najviši vrh Učke, uz stručno vodstvo vodiča Planinarskog društva Kamenjak.

Studenti iz Finske, Rumunjske i Grčke s kolegama iz Rijeke posjetili su poučnu stazu Plase unutar Parka prirode Učka i oduševili se zimskim ugođajem te pogledom iznad oblaka sa razgledne kule na vrhu, donosi Radio Rijeka.

Sveučilište u Rijeci sudjeluje u programu Erasmus od 2009. godine. Do sada je preko 150 studenata i tridesetak zaposlenika boravilo na inozemnim visokoškolskim institucijama u nekoj od zemalja članica EU. Na Sveučilištu u Rijeci je trenutno na raspolaganju 155 mjesta za strane Erasmus studente.

Suradnja riječkih Erasmusovaca i Planinarskog društva Kamenjak uspostavljena je na inicijativu Livia Defranze, voditelja erasmusovog ogranka na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Ivan Mellor / Radio Rijeka / Liburnija.net

error: Content is protected !!