SU Estavela: Počinje ‘Speleološka škola’ @ Kastav

SU Estavela: Počinje ‘Speleološka škola’ @ Kastav

Speleološka škola se sastoji od 12 sati teorije i četiri jednodnevnih terenskih vježbi te dvije dvodnevne s obveznim bivakiranjem (spavanjem u prirodi). Organizirana je tako da se jednom tjedno u večernjim satima radi teorija, a vikendom se odlazi na teren. Detalje provjerite u nastavku teksta.

Kastav – ‘Speleološka škola’ je tečaj speleologije kojeg već tradicionalno, jedanaesti put od osnutka Udruge 1997. godine, početkom proljeća organizira Speleološka udruge ”Estavela“ iz Kastva.

– Cilj speleološke škole jest educiranje zainteresiranih, prvenstveno mladih, o speleologiji te njihovo osposobljavanje za uspješno i sigurno bavljenje njome. U speleološkoj školi polaznici prolaze teoretski i praktični dio, gdje stječu znanja i vještine potrebne za sigurno istraživanje špilja i jama, poručili su iz Speleološke udruge ”Estavela“.

Teoretski dio se održava u prostorijama Udruge na Kastvu, dok se praktični dio provodi na terenu u špiljama i jamama.

– Speleološka škola se sastoji od 12 sati teorije i četiri jednodnevnih terenskih vježbi te dvije dvodnevne s obveznim bivakiranjem (spavanjem u prirodi). Organizirana je tako da se jednom tjedno u večernjim satima radi teorija, a vikendom se odlazi na teren. Program je škole usklađen je sa Hrvatski speleološki savez. Nakon završene speleološke škole polaznici koji su ispunili uvjete, pristupaju ispitu pred Povjerenstvom Saveza i stječu titulu speleološkog pripravnika, rezimirali su organizatori.

Na speleološku školu se mogu prijaviti svi stariji od 16 godina, nije potrebno nikakvo predznanje. Svu speleološku opremu osigurava Udruga, potrebo je imati samo želju i volju za bavljenje speleologijom te gumene čizme, rukavice i radnički kombinezon. Škola počinje 11.3.2012 i trajat će 6 tjedana, prijave su obavezne jer je broj polaznika ograničen.

Prijave i informacije mogu se napraviti putem e-maila – su.estavela@gmail.com, telefona 095 845-0048 ili putem Facebook profila klikom na ovj link.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!