Sudska zabilježba na Miklaviji, vijećnici izglasali zaduženje za kapitalne investicije @ Matulji

Osim Miklavije pred matuljskim vijećnicima našlo se Odluka o donošenju II. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Matulji, zatim donošenje prve izmjene i dopune Proračuna Općine Matulji za 2019. godinu i Projekcije za 2020.-2021. godinu te donošenje odluke o izmjenama i dopunama odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluge povezane s tom javnom uslugom.

Posljednja sjednica općinskog vijeća donijela je i rošadu u vijećničkim klupama. Tako je Deana Maslića s Nezavisne liste Željka Grbca u klupama zamijenio Sandro Pecman.

Matulji – Izrazito mirnu i konstruktivnu sjednicu općinskog vijeća obilježila je informacija koju je vijećnicima iznio Željko Grbac (Nl Željka Grbca).

– Načelniče, nisam čuo u vašem izvještaju, pa me zanima znate li da je na zemljište u Miklaviji stavljena sudska zabilježba u sporu s tvrtkom u stečaju i da naši vlasnički listovi više nisu čisti. Jeste li upoznati i mislite li da ste ipak trebali upoznati vijeće s tim podatkom u sklopu aktualnog sata.

Načelnik Ćiković odgovorio je Grbcu da ne zna za ovu informaciju.

– Prije dva dana je bio odvjetnik Bošković u općini i rekao mi je da se na sudu to priča, ali mi nikakvu službenu obavijest nismo dobili. Ništa ne znam i ništa nije stiglo u općinu Matulji, dodao je Ćiković.

Željko Grbac

Grbac je u replici vijećnicima predstavio detalje koji su vidljivi na katastru.

– 14. svibnja stavljena je zabilježba na naših milijun i pol kvadrata u Miklaviji. Ovo možete smatrati i službenom i neslužbenom obaviješću, a možete provjeriti bez problema na internetu. Samo ukucajte česticu i imat ćete sve relevantne podatke. To je bilo prije mjesec i pol dana, a vama je odvjetnik jučer rekao da nema ništa od toga, dodao je Grbac.

Vedran Grgurić

Priča o Miklaviji dobila je svoj nastavak 11. točki koja se odnosila na zaduženje općine Matulji za potrebe financiranja kapitalnog projekta K20174 tj., otkup zemljišta u vlasništvu fizičkih osoba u Poduzetničkoj zoni Miklavija, a vijećnika Vedrana Grgurića (HDZ) zanimalo je zašto se zadužuju točno 5 milijuna kuna.

– Nama je ostalo za otkupiti oko 41 tisuća kvadrata od privatnih vlasnika, i kada se uzme koliko smo plaćali to do sada, ispada oko 5 milijuna kuna. Mi smo do sada nudili jedinstvenu cijenu, a s ovim iznosom bi mogli otprilike otkupiti navedenu površinu, odgovorio je Ćiković.

Danijel Jerman, pročelnik za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije, napustit će tu poziciju krajem srpnja i od 1. kolovoza prijeći na novo radno mjesto u susjednoj jedinici lokalne samouprave – ono pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Matulji. Najavio je to načelnik Matulja Mario Ćiković na sjednici Općinskog vijeća, kazavši kako je Jerman izabran na natječaju provedenom tijekom svibnja, nakon što je donedavna pročelnica Biserka Gadžo podnijela ostavku na čelnu funkciju. Na poziciji pročelnika za financije i društvene djelatnosti u Gradu Opatiji Jerman je proveo posljednjih devet godina, prije toga četiri godine u Gradu je bio pročelnik komunalnog odjela, a ranije je radio u Poreznoj upravi. Kolege i suradnici, cijene ga zbog stručnosti i otvorenosti, a potvrdila je to i situacija s nedavne sjednice Gradskog vijeća Opatije kada je vijećnik Neven Varljen kazao kako mu je bila velika čast surađivati s Jermanon, nakon čega se od pročelnika u ostavci aplauzom oprostila cijela gradska vijećnica.

Darjana Bukovića (Akcija mladih) zanimalo je koliko se uopće isplati zaduživati za Miklaviju u novonastaloj situaciji, kada se može dogoditi da u narednih nekoliko godina neće moći ući u posjed terena.

Načelnik Ćiković mu je odgovorio da se zemalja kupuje od privatnih vlasnika i da općina postaje stopostotni vlasnik terena u radnoj zoni.

– To zemljište ja za sada naše. I ja pravi put čujem za zabilježbu. Parcele na koje su stavljene zabilježbe su oko 900 tisuća kvadrata, a mi ćemo se žaliti čim dobijemo odluku od suda, a u našem vlasništvu je još 560 tisuća kvadrata te ukoliko kupimo još ove terene, onda je zaista sve naše, dodao je Ćiković.

Osim za Miklaviju vijećnici su izglasali odluku o zaduženju za sanaciju i zatvaranje odlagališta „Osojnica“ u iznosu od 2.201.581 kn, rekonstrukciju i dogradnju OŠ Dr .Andrija Mohorovičić Matulji u iznosu od 7.000.000 kn, energetsku obnovu škole i vrtića Jušići u iznosu od 411.398 kn, energetsku obnovu OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji u iznosu od 3.349.522 kn, energetsku obnovu zgrade Općine Matulji u iznosu od 2.093.325 kn, unutarnje uređenje zgrade Općine Matulji u iznosu od 2.200.000 kn te energetsku obnovu škole i vrtića Rukavac u iznosu od 788.347 kn, Ukupan iznos zaduženja iznosi bi nešto više od 23 milijuna kuna.

U iscrpnom dnevnom redu pred matuljskim vijećnicima našla se Odluka o donošenju II. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Matulji, zatim donošenje prve izmjene i dopune Proračuna Općine Matulji za 2019. godinu i Projekcije za 2020.-2021. godinu te donošenje odluke o izmjenama i dopunama odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluge povezane s tom javnom uslugom.

 

 

 

error: Content is protected !!