”Šumastikus” – uzbudljiva predstava za djecu u parku Vladimira Nazora

Nagrađivani mladi glumci Petar Cvirn i Riječanka Sanja Milardović iza sebe imaju niz institucionalnih i nezavisnih projekata vezanih uz najmlađe.

Rijeka – Na programu 14. Riječkih ljetnih noći sljedi i gostovanje u prirodi – Umjetnička organizacija TeatruM iz Zagreba u riječki Park Vladimira Nazora dovodi „Šumastikus”, predstavu za djecu (od pet godina naviše) autora i izvođača Sanje Milardović i Petra Cvirna u utorak 18. srpnja u 19.30 sati.

– Kako preživjeti u prirodi, bez roditelja? Što raditi u šumi? Ovo je priča o dva naizgled potpuno različita djeteta, odnosno karaktera, o Rozi i Drašku. Zajedno se nađu u šumi i ovise samo jedno o drugome. Ona ima mp3 player i rozi dvorac, a on pravi šator. Ona voli slušati Taylor Swift, a on voli slušati sove. Ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko. Povremene svađe, zajednička otkrića, sve skupa začinjeno preživljavanjem u prirodi i prožeto čarobnim pričama lektirnih naslova kao što su ”Šuma Striborova” i ”Petar Pan”, čini ovu interaktivnu predstavu magičnim mjestom naših protagonista, a time i zanimljivim i uzbudljivim doživljajem za publiku. Iako se radi o duhovitoj dramskoj predstavi (završetak nas je sve zbilja iznenadio!), njihovi su pokreti dobro koreografirani, međusobni odnosi vrlo skladni, glazba odlična, a poruka inteligentna i primjerena. Mislim da smo svi, bez obzira na uzrast, nakon „Šumastikusa“ izašli razdragani, nekontrolirano se smijuljeći, zapisala je o predstavi kritičarka Olga Vujović.
Nagrađivani mladi glumci Petar Cvirn i Riječanka Sanja Milardović iza sebe imaju niz institucionalnih i nezavisnih projekata vezanih uz najmlađe. Njihova multiadaptivna predstava u pokretu „Šumastikus” već je oduševila izvedbama na pozornicama i mnogim šumovitim prostorima u Hrvatskoj te na turnejama u Njemačkoj (Karlsruhe, Stuttgart, Ravensburg, Frankfurt), nerijetko uz napomenu – rasprodano.

Sada je prigoda da hvaljenu predstavu pogledate u Rijeci, na izvedbi u utorak, pa požurite po ulaznice na blagajnu HNK Ivana pl. Zajca (Verdijeva 5a, 051/337-114, blagajna@hnk-zajc.hr)!

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net