Susret na vrhu @ PP Učka

pp_ucka_pompjeri-1…održan je susret čelnika Parka prirode Učka i vatrogasaca Primorsko-goranske i Istarske županije u Parku prirode Učka…
…deseta obljetnica uspješne suradnje obilježena je 1. srpnja radnim sastankom na Učki…

Učka – Suradnja Javne ustanove ”Park prirode Učka“ s vatrogasnim zajednicama Primorsko-goranske i Istarske županije iz godine u godinu sve je bolja, komunikacija je otvorena i prijateljska, svi se problemi rješavaju s puno razumijevanja i susretljivosti. Tim su riječima čelni ljudi spomenutih institucija ocijenili suradnju koja je, na sustavnijoj razini, pokrenuta 2001. godine.
Deseta obljetnica uspješne suradnje obilježena je 1. srpnja radnim sastankom na Učki koji bi, prema željama sudionika, trebao postati tradicionalan i održavati se svake godine na početku požarne sezone.
pp_ucka_pompjeri-2
Ravnateljica Javne ustanove ”Park prirode Učka“ Suzi Petričić tom se prilikom posebno zahvalila županijskim vatrogasnim zapovjednicima Slavku Gaušu (VZPGŽ) i Dini Kozlevcu (VZIŽ) te Mladenu Šćulcu, zapovjedniku Područne vatrogasne zajednica Opatije i Nikici Tramontani, stručnom suradniku u VZPGŽ-u zahvaljujući kojemu je, kako je rekla, i došlo do te uspješne suradnje. Petričić je podsjetila da u Ustanovi djeluje nadzorna služba koja provodi nadzor i protupožarnu zaštitu uz dobru suradnju ne samo s vatrogascima, već i s čelnicima lokalnih zajednica u okruženju. – To je jako važno i pozitivno jer svi imamo zajednički cilj – očuvati ove naše prirodne ljepote, rekla je Petričić.
Županijski vatrogasni zapovjednici Slavko Gauš i Dino Kozlevac rekli su pak kako Učku, bez obzira na administrativne granice, doživljavaju kao jedinstvenu cjelinu o kojoj treba zajednički brinuti, što se pokazalo i 2003. godine, tijekom velikoga požara na Učki. – Tada su vatrogasne snage obiju županija združeno djelovale na gašenju požara, nisu se naravno gledale županijske granice, naš je zajednički cilj bio što prije ugasiti požar kako bi štete bile što manje. Uvijek funkcioniramo na taj način, komunikacija je vrlo profesionalna i bez poteškoća jer su i naši interesi zajednički, naglasili su zapovjednici.
Naposljetku ponovimo da bi ti godišnji susreti trebali postati tradicionalni kako bi razmjena iskustava i protok informacija bili još bolji.

Liburnija.net: Susret na vrhu... @ Učka

Liburnija.net: Susret na vrhu... @ Učka


Sandra Vertel Palmić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net