Susret povijesnih vozila – Jubilarni Riječki oldtimer rally na ruti od Rijeke preko Matulja do Permana

Oldtimer klub „Rijeka 1996“ djeluje 25 godina i okuplja ljubitelje i vlasnike povijesnih vozila

Rijeka – Oldtimer klub „Rijeka 1996“ djeluje punih 25 godina, pa je tako predstojeću manifestaciju posvetio obilježavanju ovog značajnog jubileja organizirajući Međunarodni susret „Oldtimer auto – moto rally Rijeka 2021.“. Manifestaciju su na prigodnoj konferenciji za medije najavili predstavnici kluba.

-U subotu 28.kolovoza organiziramo objedinjeni susret i automobila i motocikala, a sve u godini kada slavimo jubilej. Uz nimalo laku organizaciju, poštujući sve epidemiološke mjere, i nakon koju godinu djelomične stagnacije u ovakvim manifestacijama, trenutne najave daju nam za pravo očekivati vrijedne i lijepe primjerke automobila i motocikala, od kojih oni najstariji sežu u daleke 20-te godine prošlog stoljeća. Okupljanje smo zacrtali u središtu Rijeke, potom u sadržajnom cjelodnevnom programu posjet Muzeju Grada Rijeke i novoj ustanovi kulture Palači šećerane, vožnjom do legendarnog Preluka i obilaska novog bisera riječkog hotelijerstva Hilton Rijeka Costabella beach Resort & Spa, posebno jednom od uslužnih ugostiteljskih dijelova nazvanog „Villoresi Sports Cafe“ po znanom prvom prelučkom pobjedniku. Sudionici Rallyja, a očekuje se 30-tak automobila i više od 40 motocikala iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije, vožnjom kroz Opatiju i Matulje povezat će ta dva značajna oktanska centra naše županije. U okviru sportskog dijela bodovanja Prvenstva HROS-a (Hrvatski oldtimer savez) voze se dva posebna ispita spretnosti i točnosti na parkiralištu tvrtke „Petar Pan“ nadomak Permana, uz razgledanje kolekcije oldtimera vlasnika tvrtke, sve na putu do cilja i završnog dijela susreta u Restaurantu Stara pošta, kazao je Marino Radan, predsjednik OTK Rijeka 1996.

Od Matulja prema Permanima sva će se vozila grupirati i kratko zadržati pored novog prodajnog centra Moto Matušić.

Sva sudjelujuća vozila bit će podijeljena u po devet skupina, ovisno o starosti, svi proizvedeni u prošlom stoljeću.

-Najuspješniji sudionici bit će nagrađeni za rezultate u prvom ovogodišnjem bodovnom natjecanju HROS-a za automobile i trećem, poslije Karlovca i Zadra, za motocikle. Posebno će biti nagrađena i tri najspretnija izvan bodovnog sustava prvenstva, kao i najstarije i najljepše uređeno vozilo – istakao je tajnik Kluba i direktor Rallyja Darko Krpan.

Organizatorima je punu podršku izrazio, u ime Grada Rijeke i Odjela Zdravko Ivanković, pročelnik za sport i tehničku kulturu ističući značaj ovakve manifestacije i tradicije koja se njeguje već četvrt stoljeća. Rijeka je oduvijek bila sredina koja je poštovala tradiciju tehničke baštine i sporta na kotačima, pa će to nastaviti i dalje.

Oldtimer klub „Rijeka 1996“ u svojim redovima okuplja stotinjak članova, što vlasnika, što ljubitelja povijesnih vozila, dobrim dijelom i mladih, a predstojećom manifestacijom ulazi se u jednu novu fazu revitalizacije rada i aktivnosti kluba, nakon svojevremenog zatišja u radu, dijelom uzrokovanog i aktualnom situacijom epidemije virusa korona koji je na neki način onemogućio češća druženja, susrete, natjecanja, izložbe i izlete. Aktivni su u sustavu Zajednice tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza.

Okupljanje sudionika predviđeno je u subotnje jutro, od 8 do 10 sati na riječkom Trgu 111.Brigade Hrvatske vojske, odakle će se nakon kratke ceremonije otvaranja u 10,30 sati u organiziranoj koloni krenuti put Muzeja, a potom Preluke. Iza 13,30 sati slijedi nastavak kroz Opatiju i Matulje, do Permana.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net