Susret zborova ‘Naš kanat je lip’: KUD Učka Matulji nagrađen za najbolju izvedbu skladbe na istarskoj ljestvici

Propozicije susreta temelje se na značajkama istarske ljestvice i čakavskog dijalekta, a Učkarice su se predstavile s tri stvari – „Ćaće moj“ i „Ne beri Jele“ Ivana Matetića Ronjgova te „Vreteno“ Borisa Papandopula, osvojivši pritom vrlo vrijednu nagradu.

Poreč/Matulji – Ženski zbor KUD-a Učka Matulji pripala je nagrada za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja skladanu na istarskoj ljestvici na 47. susretu pjevačkih zborova „Naš kanat je lip“ u Poreču.

Tradicionalni susret zborova održao se proteklog vikenda, odnosno u petak i subotu u Istarskoj sabornici, povijesno vrlo značajnom objektu u Hrvatskoj. Propozicije susreta temelje se na značajkama istarske ljestvice i čakavskog dijalekta, a Učkarice su se predstavile s tri stvari – „Ćaće moj“ i „Ne beri Jele“ Ivana Matetića Ronjgova te „Vreteno“ Borisa Papandopula, osvojivši pritom vrlo vrijednu nagradu.

– S obzirom na konkurenciju od 17 zborova sa područja Istarske, Primorsko – goranske županije i Slovenije,  Učkarice, kojima je ova nagrada po prvi puta dodijeljena na ovom vrlo važnom kulturnom događaju, mogu uživati u još jednom priznanju za svoj rad, koji je usmjeren na očuvanje Istarske ljestvice, koja je pod zaštitom UNESCO- a, ali iznad svega, prema ljubavi za svoj zavičaj, kazala je Doris Stanić, predsjednica KUD-a Učka Matulji.

 

error: Content is protected !!