U OKU KAMERE Susreti bivših opatijskih osnovnoškolaca generacije 1981./82.

U OKU KAMERE Susreti bivših opatijskih osnovnoškolaca generacije 1981./82.

8.b okupio se u Lovranu

– Želja mi je bila okupiti što više mojih kolega iz školskih klupa te čuti prijedloge i ideje za okupljanje povodom jubilarnih 40 godina završetka osnovne škole koje ćemo obilježiti za dvije godine, kazala je Adela Medica Jardas.

Opatija, Lovran, Kastav – Bivši učenici 8.b, 8.c i 8.d razreda Osnovne škole „Ljubomir Mrakovčić“ Opatija, današnje Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, proslavili su 38. godišnjicu završetka osnovne škole.

8. c. u Fortici (Foto; Josip Antolović)

Ideja o okupljanju potekla je od Adele Medice Jardas, koja već niz godina organizira druženja nekadašnjih učenika njezinog bivšeg 8.c razreda. Na Facebooku je objavljeno da se bliži četrdeseta godišnjica „male mature“ generacije 1981./82. godine te se pozivaju svi zainteresirani da se jave. Facebook je i ovaj put „povezao ljude“ i u manje od mjesec dana uspjeli su se okupiti bivši učenici 8.b, 8.c i 8.d razreda, a prema riječima organizatora, bilo bi ih i puno više, da nije bilo kratkog roka i korone. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i preporuka Stožera o okupljanju, nije organizirano zajedničko druženje, već su se razredi sastali svaki za sebe. Te davne 1982. godine od osnovnoškolskih klupa oprostili su se učenici čak pet osmih odjeljenja, a škola je tada brojala oko 1.500 učenika, pod ravnateljskom palicom Bojane Kinkele.

– Želja mi je bila okupiti što više mojih kolega iz školskih klupa te čuti prijedloge i ideje za okupljanje povodom jubilarnih 40 godina završetka osnovne škole koje ćemo obilježiti za dvije godine. Nadam se da ćemo se okupiti u još većem broju od naše zadnje generacijske proslave povodom 20. obljetnice, kada nas je bilo čak 118, kazala je Adela Medica Jardas te istaknula kako su upravo okupljanja njezinog bivšeg razreda svake godine dokaz da su i kao osnovnoškolci bili dobra ekipa.

– Kroz sva ta druženja zajedno starimo, razmjenjujemo šale i iskustva o djeci, a sada već i o unucima, uz neizostavne priče i dogodovštine iz osnovne škole, kao i međusobne nikad zaboravljene simpatije, rekla je Adela.

8.d

Zgoda i nezgoda iz školskih kluba prisjetili su se bivši učenici 8.b razreda, koji su se okupili u restoranu „Knezgrad“ u Lovranu. Prisutni su bili Mladen Brajan, Robi Bučković, Dražen Jurković, Marino Peruč, Tulio Ružić, Nikola Kurti, Ennio Ribarić, Aleksandra Kućel – Ilić, Daniela Glušić Lazzari, Manuela Krajcar, Silvija Meszaros-Cegledi, Klaudija Karboni Skokić, Maja Walter-Vengust, Ivo Prpić i Damir Perman.

Druženje uz prisjećanje veselih školskih dana 8.c je organizirao u Oštariji „Fortica“ u Kastvu, a odazvali su se Barbara Srdoč Čamber, Marina Filaferro Petrović , Vedrana Matulja Trifunović, Biljana Dokić Kamenar, Laura Rolc, Sandra Rosmani, Sandra Skoblar, Anamarija Pisarović, Senka Macarol Grus,  Adela Medica Jardas, Đani Rumac, Rajko Kinkela, Dejan Sergo, Neven Kadmen, Krešo Mihalinčić, Savo Grubor i Denis Šverko.

Bivši učenici 8.d razreda susreli su se u Restoranu „bianco&nero“, u vlasništvu nekadašnjeg razrednog kolege Roberta Marinčića, gdje su uživali u prisjećanju na osnovnoškolske dane. Na druženje su došli Zdenka Peruč Bencan, Lucijana Ujčić Primc, Dorti Kos Štanc, Snežana Smerčan Vincek, Mirjana Sergo Vičić, Mirjana Uljanić Ružić, Robert Marinčić, Goran Krajcar, Alain Ožbolt Eli, Mladen Kranjčec, Damir Trinajstić, Nenad Mandekić, Nenad Lukić i Livio Vrh.

 

 

error: Content is protected !!