Sutra kreće Zelena čistka @ Kastav, Opatija

Arhiva Liburnija.net: Detalj s prošlogodišnje Zelene čistke @ Veprinac


U nastavku teksta provjerite sve detalje vezane uz ovogodišnju ‘Zelenu čistku’.

Kastav, Opatija – U sklopu globalnog pokreta Let’s do it! World Cleanup 2013. u Hrvatskoj se i ove godine provodi kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja će okupiti, 20. travnja 2013., veliki broj volontera u zajedničkoj akciji čišćenja. Taj dan na tisuće volontera bit će sudionici hrvatske ekološke olimpijade – akcije koja se drugu godinu za redom upušta u borbu s divljim odlagalištima otpada.

U znak potpore Kampanji u Kastvu će se istog dana, u vremenu od 8,30 do 12,00 sati, održati eko-akcija ‘Lepči j’ svet z manje smet’, koja se od 2006. tradicionalno održava u okviru ekološko – edukativne akcije Volim Hrvatsku – volin Kastav, a u organizaciji grada Kastva, turističke zajednice grada Kastva, udruge Banina, savjeta mladih grada Kastva, udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav te dječjeg vrtića ‘Vladimir Nazor’.

Lokacije i aktivnosti: uređenje opreme i staza šetnica u Lozi i Lužini, sakupljanje otpada na šumskom putu Crekvina – Zvirić – Pavletići, uređenje prostora oko škole i vrtića, sakupljanje otpada na području Ćikovo – Žegoti, sakupljanje otpada oko školske sportske dvorane, sakupljanje otpada na području Vrata Jadrana. U akciju su uključeni: članovi Gradskog vijeća, članovi radnih tijela Gradskog vijeća, članovi Savjeta mladih Grada Kastva, Centar mladih grada Kastva, djelatnici JUO, djelatnici Turističkog ureda/TIC-a i članovi tijela Turističke zajednice grada Kastva, članovi udruga s područja grada Kastva, članovi pusnih odbora, Osnovna škola i dječji vrtići, DVD Kastav, Lovačko društvo Lisjak Kastav, građani grada Kastva. Mjesto i vrijeme okupljanja sudionika Eko-akcije: Crekvina u 08,30 sati. Nakon Eko-akcije druženje svih sudionika na Crekvini uz fažol.

Udruga Žmergo poziva i sve Opatijke i Opatijce, male i velike, vesele, motivirane, radišne i ponosne stanovnike svoga Grada da nam se pridruže 20. travnja u 9 sati. Lokacija gdje će Zelena čistka i njezini volonteri uposliti svoje prstiće su: Poljane – ispred boćarije; Tošina – ispred MO Tošina, Lipovica – preko puta sportske dvorane.
U subotu će se na području Mošćeničke Drage, Brseča, Kraja i Mošćenica, održati akcija čišćenja i sadnje cvijeća u centrima mjesta.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!