Sutra maškarani oktanci kreću na svoj peti rally @ Liburnija

Arhiva: 3. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija

Arhiva: 3. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija

Petu godinu za redom sredinom siječnja Autoklub RI autosport organizira vrhunski spektakl, dojmljivu i specifičnu sportsko turističku manifestaciju jedinstvena imena ”5. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2014.“ koja se održava, sutra, 18.siječnja. U nastavku teksta pročitajte privremeni vozni red linija 23, 30, 34 i 37.

Opatija – Tradicijski običaji ponovo zaokupljaju pažnju svih koji drže do maškara i karnevala na širem području Kvarnera. Podizanjem pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, oglasila su se i zvona, a niti oktanski zaljubljenici ovih dana ne miruju.

Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo što je upravo počelo. Petu godinu za redom sredinom siječnja Autoklub RI autosport organizira vrhunski spektakl, dojmljivu i specifičnu sportsko turističku manifestaciju jedinstvena imena ”5. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2014.“ koja se održava, sutra, 18.siječnja.

maskarani_rally-halubje_liburnija_2014

Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva, tri, četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta ”europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog ”velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj – ”staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera. Sva su sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Ove se godine očekuje nastup 30-tak vozila s više od stotinu sudionika. Manifestacija je poprimila međunarodni karakter obzirom da svake godinu stižu i gosti iz Italije i Slovenije.

Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Službeni osiguravatelj je riječko ”Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena ”Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji ”Autocentar Marinići“, Rijekaprojekt, Karting centar Rijeka-Preluk i Restaurant-pizzeria Delfino Lovran.

Okupljanje sudionika je ove godine u Viškovu na parkiralištu ”Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja oko 13 sati, a cilj i završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina oko 15 sati.

Zbog zatvaranja prometnice kroz centar Matulja u subotu, 18.1.2014. godine, u periodu od 12,30 do 14,30 sati, linije 23, 30, 34 i 37 prometuju privremenim trasama:
linija 28
– polazak iz Rijeke u 13,10 sati prometuje trasom: Rijeka – Matulji Autoremont-obilaznica do izlaza Mučići te dalje redovnom trasom do Zvoneća.
linija 30
– Povratak iz Brdca u 12,00 sati prometuje trasom: Brdce – Rupa – Permani – Mučići ulaz na obilaznicu – čvor Matulji – Autoremont Matulji i dalje redovnom trasom.
linija 34
– Polazak iz Veprinca u 12,25 sati prometuje trasom: Veprinac – Rukavac – Pobri – Opatija.
– Polazak iz Opatije u 13,20 sati prometuje trasom: Opatija – Pobri – Rukavac – Veprinac.
linija 37
– Polazak iz Opatije u 12,10 sati prometuje trasom: Opatija – Volosko – Matulji – Kastav
– Polazak iz Kastva u 12,35 prometuje trasom: Kastav – Matulji – Volosko – Opatija.
– Polazak iz Opatije u 14,10 sati prometuje trasom: Opatija – Volosko – Matulji – Kastav.

Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!