Sutra na rasporedu šetnja ‘Po zvončarskeh puteh’ @ Viškovo

setnja po zvoncarskeh puteh 2017 viskovo kastav_01

Sudionici će imati priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom i prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza, poručili su organizatori uz napomenu da se pješači na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Također, potrebno se je primjereno odjenuti obzirom da se pješači šumskim stazama.

Viškovo – ‘Po zvončarskeh puteh’ šetnja je koja prolazi dijelom zvončarske rute, a održat će se u subotu, 1. travnja, u organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo, Turističke zajednice Grada Kastva i Planinarskog društva Viškovo.

Polazak šetnje će biti u 10 sati s parkirališta Milihovo u Viškovu.

– S Milihova, ruta pješačenja ići će dalje uz dječji vrtić preko Jankotova do Gornjih Jugi. Slijedeći zvončarski put ruta vodi kroz Donje Juge u Milohne, zatim nastavlja u pravcu Bezjaki gdje se dolaskom na staru cestu Bezjaki – Kastav skreće prema Kastvu i uz najdublju vrtaču ovog djela Kastavštine (uz selo Škrlji i Jurčiće) stiže do Šporove jame. U samom centru Kastva slijedi odmor. Povratak vodi kroz Klance do Žegota i do malog skrovitog mjesta Bani. Iz Bana, već pomalo zaboravljenim stazama, kreće se prema Milohnima te laganim usponom prema ishodišnoj točki, Viškovu. Sudionici će imati priliku poboljšati kondiciju, relaksirati se i upoznati s tradicijom i prirodnim okruženjem grada Kastva i općine Viškovo uz stručno vodstvo licenciranog vodiča Hrvatskog planinarskog saveza, poručili su organizatori uz napomenu da se pješači na vlastitu odgovornost i nema kotizacije. Također, potrebno se je primjereno odjenuti obzirom da se pješači šumskim stazama.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!