Sutra ne propustite 23. Zvončarsku smotru na kojoj će sudjelovati 1.500 zvončara @ Matulji

Smotru će popratiti bogat glazbeni program, gastro ponuda, zabava u šatoru do večernjih sati. Također, svi zainteresirani će imati priliku na samoj smotri pogledati kako se to delaju zvonci koje će delat Nelo Mandić.

Matulji – Nakon snimanje emisije Lijepom našom i dodjele nagrada najboljim sportašima, obilježavanje dana općine Matulji nastavlja se svečanom sjednicom općinskog vijeća.

Tom prilikom posebna pažnja bit će posvećena dobitnicima godišnjih nagrada. Ovogodišnji laureati su Fran Čubranić, Vedran Ružić, Željko Ujčić i članice KUD Učka Matulji.

Dan Općine Matulji pada u subotu 10. veljače kada će se održati tradicionalna 23. po redu Zvončarska smotra na kojoj će i ove godine sudjelovati oko 1.500 zvončara, kako s područja Općine Matulji tako i iz ostalih krajeva Hrvatske i inozemstva.

– Smotru otvaraju Žejanski zvončari koji ove godine imaju ključeve Općine, a uslijedit će ‘Lipe i ružne buše’ KUD Tena Đakovo, Brežanski zvončari, Sovinjski pusti, Korensko- Vlahov Breg, Ćićski zvončari, Zametski, Kukuljanski, Brgujski zvončari, Šjme Pregarje, Frlanski zvončari, Grobnički Dondolaši, Koranti Ptuj, Halubajski zvončari, a smotru zatvaraju Munski zvončari u čije ruke naredne godine prelazi ključ Općine Matulji. Smotri će kao i svake godine prethoditi prijem predstavnika sudionika kod načelnika kao i otvorenje izložbe pokretnih maski u parku ispred Općine Matulji. U smotri učestvuju Dječji vrtić Matulji, Mučićeve maškare, Zijat sost tancat i pit, Brgujske mačkare i Vavek parićani. Smotru će popratiti bogati glazbeni program, gastro ponuda, zabava u šatoru do večernjih sati, a bit će tu i niz drugih sadržaja od oslikavanja lica, promocija knjige Primorski pijat uz degustaciju specijaliteta koji su zabilježeni u knjizi, a svi zainteresirani će imati prilike na samoj smotri pogledati kako se to delaju zvonci. Zvonci će delat Nelo Mandić koji svake godine napravi zvonci barem za desetak zvončara. Od subote do utorka svakoga dana će biti otvorena i Zvončarska muzejska zbirka. Na dan smotre od 10 do 18 sati, u nedjelju i ponedjeljak od 10 do 14 sati, a u utorak od 10 do 18 sati. Ovim putem se pozivaju svi koji žele osjetiti tradiciju na jednome mjestu da u subotu budu na Zvončarskoj smotri, uživaju u prekrasnom vremenu, ponudi, glazbi i iskoriste veselo posljednje pusne dane, rezimirala je Eni Šebalj.

Promet kroz centar Matulja bit će zatvoren od 12:30 do 18 sati, a za obilazak mole se građani da koriste alternativne pravce.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!