Sutra ne propustite organiziranu šetnju povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti

Planirana ruta je kreće od dvorane Marino Cvetković preko Kosićeva, šetnicom Carmen Sylve do izvora Vrutki te spuštanjem na Slatinu i povratak do dvorane šetnicom Lungo Mare.

Opatija – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ – ispostava Opatija i Klubom za športsku rekreaciju Gorovo iz Opatije, poziva građane na obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, šetnjom ili Nordijskim hodanjem 19. rujna s početkom u 10 sati, šetnjom od Dvorane Marino Cvetković preko Kosićeva, šetnicom Carmen Sylve do izvora Vrutki te spuštanjem na Slatinu i povratak do dvorane šetnicom Lungo Mare.

Europski tjedan mobilnosti koji se obilježava od 16. do 22. rujna posvećen je održivom kretanju kroz mobilnosti. Spomenuta manifestacija održava se u organizaciji Europske unije (Environment DG), s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama te promoviranje alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net