Sutra ne propustite radionicu o kulturnom menadžmentu

Edukacija  “Kulturni menadžment” je besplatna i otvorena za sve građane Opatije te njene posjetitelje, a održava se u sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava, dijela projekta „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“.

Opatija – U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“, Udruga Žmergo organizira edukaciju i radionicu “Kulturni menadžment” koja će se održati u četvrtak 15. studenog, od 18 do 20:30 sati u Villi Antonio.

— Cilj održavanja ove edukacije i radionice je osnažiti kapacitete u lokalnoj zajednici za rad u području kulture i umjetnosti. Edukaciju i radionicu o kulturnom menadžmentu će voditi Ernie Gigante Dešković – opatijski književnik i kulturolog, organizator brojnih glazbenih, scenskih, kazališnih i ostalih kulturnih manifestacija. Od 2017. godine ravnatelj ustanove Festival Opatija koja upravlja Ljetnom pozornicom i Centrom Gervais u Opatiji. Program se sastoji od kratkog teorijskog dijela nakon čega slijedi interaktivna radionica kako organizirati manifestaciju te na kraju predstavljanje rezultata grupa i završna razmatranja. Edukacija “Kulturni menadžment” je besplatna i otvorena za sve građane Opatije te njene posjetitelje, a održava se u sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava, dijela projekta „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“. Ova edukacija usmjerena je na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja te osnaživanje građana za procese donošenja lokalnih politika, kao što je strategija za kulturu i razvoj kreativne industrije, a financirana je od strane Grada Opatije, poručili su organizatori iz Udruge Žmergo.

error: Content is protected !!