[VIDEO] Sutra počinje fotografiranje kamelija za godišnju izložbu koja se održava krajem ožujka

Kao i proteklih godina, slikanje kamelija za izložbu trajati će od 22. veljače do 21. ožujka, fotografiranje će odraditi naši dugogodišnji suradnici Foto Luigi, poručila je Shalabi.

Opatija – Udruga ljubitelja kamelija Opatija već duži niz godina djeluje na području Opatije i okolice, aktivno promiče kulturu uživanja u prelijepim cvjetovima kamelije. Tijekom godina, kroz velik broj predavanja, edukacija, izleta i terenskih akcija sadnje donatorskih kamelija u opatijskim parkovima, doprinijeli smo širenju kulture prepoznavanja, cijenjenja i uzgoja ovog cvijeta koji je jedan od povijesnih simbola Grada Opatije.

– Možda najvidljivija aktivnost naše udruge je Izložba kamelija, koja se tradicionalno odvija u opatijskom Umjetničkom paviljonu Šporer. Proteklo, 12. izdanje je zbog dobro već znanih okolnosti održano online, ali ove godine se vraćamo u UP Šporer te ćemo izložbu održati, poštujući sve standarde zaštite posjetitelja. Izložba je natjecateljskog karaktera, a kategorije su sljedeće: Najljepši cvijet i stablo (u vrtovima – o pobjedniku glasa stručni žiri) te Najljepši svijet Ex Tempore (cvijet donesen u UP Šporer – o pobjedniku glasa publika), poručila je Mira Shalabi, predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Opatija.

Izložba će se održati od 26.-28. ožujka, a detaljniji program događanja ćemo objaviti naknadno.

– Kao i proteklih godina, slikanje kamelija za izložbu trajati će od 22. veljače do 21. ožujka, fotografiranje će odraditi naši dugogodišnji suradnici Foto Luigi. Molimo sve zainteresirane s područja Liburnije da svoje kamelije prijave na telefon 051/271-491 ili osobno dođu u Foto Luigi gdje će se dogovoriti termin fotografiranja. Veseli nas što ćemo ponovno moći pokazati svu raskoš i ljepotu opatijskih kamelija i doprinijeti razvoju kulture uživanja u ovim predivnim, nježnim biljkama, dodala je Shalabi.

error: Content is protected !!