Sutra počinje trodnevna stručno-edukativna manifestacija ‘Dani rukotvorina – rukotvorci’

–Na cjelodnevnom sajmu u dvorištu Kaštela svoje rukotvorine izlagati će kreativci svih dobnih skupina u različitim tehnikama i materijalima, poručili su organizatori iz Etnografskog muzeja Istre.

Pazin – Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell’Istria treću godinu za redom održava trodnevnu stručno-edukativno manifestaciju “Dani rukotvorina – rukotvorci” koja je na rasporedu od 12. do 14. rujna u Pazinskom kaštelu.

Ovogodišnja Manifestacija radi iskorak i naglasak se stavlja na same nosioce raznih vještina odnosno rukotvorce. Bez njihovih znanja ne bi bilo mnogih stvari koje nam uljepšavaju  svakodnevnicu; pletene robe, rezbarenih posuda, unikatnog nakita i još koječega. Jedan od njih je i Antun Božac narodni umjetnik kojemu je posvećena izložba: Antun Božac – prikazi Istre između rukotvorstva i umjetnosti. On je svojim radovima godinama obogaćivao mnoge sajmove i manifestacije, i dobitnik je mnogih priznanja i nagrada. Na izložbi će se moći vidjeti njegovi radovi iz fundusa muzeja i privatne zbirke obitelji. Uz to izložiti će se i makete istarskog voza koje izrađuje Dalibor Vozila.  Bogati program radionica nudi priliku za sve generacije da se okušaju u rukotvorstvu pod stručnim okom naših suradnika. Bilo da je to kukičanje, vezenje, pletenje košara, filcanje vune ili dekupaž . Na cjelodnevnom sajmu u dvorištu Kaštela svoje rukotvorine izlagati će kreativci svih dobnih skupina u različitim tehnikama i materijalima, poručili su organizatori iz Etnografskog muzeja Istre.

Četvrtak, 12.09.2019.

10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00     Radionice vezenja i kukičanja
12:00  Otvorenje izložbe: Antun Božac – prikazi Istre između rukotvorstva i umjetnosti
Sajam rukotvorina

Petak, 13.09.2019.
10:00 – 12:00 i 17:00 – 19:00        Radionice vezenja i kukičanja
Radionica pletenja košara na starinski
Sajam rukotvorina

Subota, 14.09.2019.
10:00 – 13:00                               Radionica dekupaž – za velike i male
Radionica filcanja vune
Radionica pletenja košara na starinski
Sajam rukotvorina

 

 

error: Content is protected !!